Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık DSÖ Çin'den solunum yolu hastalıkları artışını incelemek için bilgi istedi

DSÖ Çin'den solunum yolu hastalıkları artışını incelemek için bilgi istedi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'den solunum yolu hastalıklarındaki artış ve çocuklarda görülen zatürre vakaları hakkında resmi bilgi talep etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DSÖ Çin'den solunum yolu hastalıkları artışını incelemek için bilgi istedi

DSÖ, Çinli yetkililerin 13 Kasım'daki açıklamalarına dayanarak, solunum yolu hastalıklarındaki artışın nedenlerini ve etkilerini öğrenmek için ayrıntılı bilgiler istedi.

Çinli yetkililerin uyarısı

Ulusal Sağlık Komisyonu'ndaki Çinli yetkililer, basın toplantısında Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından solunum yolu hastalıklarında artış yaşandığını belirtti. Grip, mikoplazma zatürresi, solunum sinsityal virüsü ve SARS-CoV-2 gibi patojenlerin dolaşımının artışla ilişkilendirildiğini ifade eden yetkililer, sağlık tesislerinin güçlendirilmesi gerekliliğini vurguladı.

AW082927_01

Çocuklarda tanı konulamayan zatürre salgını

21 Kasım'da medyada Çin'in kuzeyinde çocuklarda tanı konulamayan zatürre salgınına dair haberler çıkması üzerine DSÖ, Çin'den laboratuvar sonuçları, epidemiyolojik ve klinik bilgiler talep etti. DSÖ, bu vakaların genel solunum yolu enfeksiyonları artışıyla mı yoksa ayrı bir olayla mı ilişkili olduğunu anlamak için detaylı bilgiler istiyor.

Grip benzeri hastalıklarda artış

Açıklamada, Çin'in kuzeyinde Ekim ortasından bu yana son üç yılın aynı dönemine kıyasla grip benzeri hastalıklarda artış yaşandığı belirtildi. DSÖ, Çin'den grip, grip benzeri hastalıklar, RSV ve SARS-CoV-2'deki eğilimlere dair bilgi talep ederken, halka solunum yolu hastalığı riskini azaltmak için önerilerde bulundu.

AW082927_02

Önerilen önlemler

DSÖ, Çin halkına aşıları uygulamalarını, hastalardan uzak durmalarını, evde kalınmasını, test yaptırmalarını, tıbbi bakım almalarını, maske takmalarını, iyi havalandırma sağlamalarını ve düzenli el yıkamalarını öneriyor. Bu tedbirlerin solunum yolu hastalıklarının yayılmasını önlemede etkili olabileceğini vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hollanda'da aşırı sağcı Wilders'ın partisi birinci oldu

Hollanda'da aşırı sağcı Wilders'ın partisi birinci oldu