Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Damar sağlığına yararlı yüksek tansiyona karşı doğal çözüm

Damar sağlığına yararlı yüksek tansiyona karşı doğal çözüm

Yapılan araştırmalar, bazı besinlerde bulunan bileşiklerin yaşam süresini olumlu yönde etkileyebileceğini gösterdi. Özellikle bir meyvenin kan dolaşımını %45 oranında artırarak yaşam süresini uzatabildiği belirlendi. Bu meyve, sağlıklı özellikleriyle bilinen meyveler arasında öne çıkıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Damar sağlığına yararlı yüksek tansiyona karşı doğal çözüm
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

 

Gençleştirici Etkisi

Profesör Mark Willems'in 2013'ten beri yaptığı araştırmalara göre, frenk üzümü içinde bulunan antosiyoninler, hayati organların işlevselliğini en üst düzeyde tutarak gençleştirici bir etki gösteriyor.

Damar Sağlığı Üzerindeki Olumlu Etkileri

Chichester Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, frenk üzümü özü takviyesi, ana damarlardaki kan akışını %45'e kadar artırarak damar sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Bu etkiler, sadece dört ile yedi gün içinde klinik olarak gözlemleniyor.

Kan Basıncını Düşürme Yeteneği

Frenk üzümünün içerdiği potasyum ve linolenik asit, kan basıncını düşürücü etkiler gösteriyor. Bu sayede yüksek tansiyona karşı koruyucu bir etki sağlıyor.

Kalp Sağlığını Destekleme

GLA içeren frenk üzümü, kalpteki hücrelerin hasara karşı direncini artırarak kalp sağlığını destekliyor. Ayrıca trombositlerin kümelenmesini engelleyerek tıkanıklıkları önlemede rol oynuyor.

Yüksek Tansiyon Hastalarında Etkili

Yapılan araştırmalar, yüksek tansiyonu olan kişilerde frenk üzümünün etkili olduğunu gösteriyor. Ancak, normal tansiyonu olan bireyler üzerinde etkisinin sınırlı olduğu belirtiliyor.

Önleyici Etkiler

Profesör Willems, frenk üzümünü kullanmanın en etkili stratejinin, yüksek tansiyon gelişmeden önce kardiyovasküler işlevi desteklemek olduğunu vurguluyor. Bu nedenle, düzenli kullanımın sağlıklı bir yaşam için önleyici bir rol oynayabileceğini belirtiyor.

Frenk Üzümü Suyu ve Yüksek Tansiyon

Yapılan son araştırmada, yüksek tansiyonlu hastalarda grekn üzümü suyunun kullanımının tansiyonu düşürmede etkili olduğu tespit edildi. Bu, grekn üzümünün sağlık açısından çeşitli kullanım yöntemlerine sahip olduğunu gösteriyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail’e ait tanklar Gazze Şeridi sınırında bekletiliyor

İsrail’e ait tanklar Gazze Şeridi sınırında bekletiliyor