Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Çocuklarda viral enfeksiyon sıklığı arttı! Ne yapmalı?

Çocuklarda viral enfeksiyon sıklığı arttı! Ne yapmalı?

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, çocuklarda viral enfeksiyon sıklığında artışa dikkat çekerek, yapılması gerekenleri sıraladı. 

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çocuklarda viral enfeksiyon sıklığı arttı! Ne yapmalı?
KAYNAK: İHA

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Elif Güdeloğlu, çocuklarda görülen viral enfeksiyonlara dair önemli bilgiler verdi. Mevsimsel değişimlerin etkisiyle artan viral enfeksiyon vakalarına karşı alınacak önlemleri anlatan Uzm. Dr. Güdeloğlu, özellikle sonbahar ve kış aylarında enfeksiyonların pik yaptığını vurguladı.

Viral Enfeksiyonlar ve Mevsimsel Değişim

Uzm. Dr. Güdeloğlu, parainfluenza virüslerinin neden olduğu krup hastalığının ardından, rinovirüs dönemine ve özellikle 2 yaş altı çocukları etkileyen RSV sezonuna geçildiğini belirtti. Şu anda ise influenza virüsüne bağlı grip vakalarının görüldüğü bir dönemde bulunulduğunu ifade etti.

Beslenme ve Sıvı Tüketimi Önemli

Uzman, viral enfeksiyonların genellikle ateş, öksürük ve halsizlik gibi belirtilerle ortaya çıktığını söyleyerek, bu durumda çocukların beslenmesinin ve sıvı tüketiminin artırılması gerektiğini vurguladı. Çocuklarda sıvı kaybının önemli bir durum olduğuna dikkat çekti.

Uzm. Dr. Elif Güdeloğlu

Viral Enfeksiyondan Korunma Yolları

Güdeloğlu, enfeksiyonlardan korunmada odaların sık havalandırılması, kapalı alan ziyaretlerinin kısa tutulması, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymanın önemine değindi. Özellikle çocuklarda sık el yıkama alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirtti.

Beslenmenin Önemi

Enfeksiyonu geçiren çocuklar için taze meyve ve sebze tüketiminin önemine vurgu yapan Uzm. Dr. Güdeloğlu, C vitamini desteğinin viral enfeksiyonlarla mücadelede ve korunmada etkili olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel: Erdoğan'ın suni gündemlerinin peşine takılmayacağız

Özgür Özel: Erdoğan'ın suni gündemlerinin peşine takılmayacağız