Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Çin'deki gizemli virüs hakkında uzmanlardan açıklama geldi

Çin'deki gizemli virüs hakkında uzmanlardan açıklama geldi

Uzmanlardan, Çin ve Hindistan’da tespit edilen gizemli Pnömoni virüsü hakkında açıklama geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin'deki gizemli virüs hakkında uzmanlardan açıklama geldi
KAYNAK: İHA

Çin'de çocuklar arasında hızla yayılan bilinmeyen ve gizemli bir hastalığın varlığına değinen ABD'li senatörler, Başkan Joe Biden'dan iki ülke arasındaki seyahatlerin derhal kısıtlanmasını istemişti. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, gizemli pnömoni virüsü konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Özlü, bu virüsün ülkemizde şu anda bir telaş ve panik oluşturacak bir risk taşımadığını vurguladı.

Çin'deki Gizemli Virüs Hakkında Uzmanlardan Açıklama Geldi N

Pnömoni virüsü tehlikeli mi?

Prof. Dr. Tevfik Özlü, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, 'Bir telaş bir panik oluşturacak bir risk şu an görünmüyor. Yakın zamanda Covid-19 salgını nedeniyle böyle bir travma atlattık; O bakımdan herkesin tedirgin olması bence çok da şaşırtıcı değil” dedi.

Çin’den başlayarak Avrupa ülkelerine yayılan solunum yolu enfeksiyonlarında bir artışın bildirildiğini belirten Özlü, 'Yeni bir virüs mü var? Acaba yeni bir salgın mı başlıyor diye bir korku oluştu. Yakın zamanda böyle bir travma atlattık Kovid-19 salgını nedeniyle. O bakımdan herkesin tedirgin olması bence çok da şaşırtıcı değil. Bildiğimiz kadarıyla bu olguların ardından yeni bir virüs ya da bir mikroorganizma belirlenmiş değil. Mevsimsel olarak bu dönemde zaten bu tür solunum yolu enfeksiyonlarında bir artış beklediğimiz bir durum. Vakalardan da daha çok şimdiye kadar bildiğimiz virüsler ve bakteriler izole edilmiş” diye konuştu.

'Tedbirli olun' uyarısı

Prof. Dr. Özlü, Türkiye'deki grip vakalarını Sağlık Bakanlığı verilerini takip ettiklerini belirterek, 'Zaten kış mevsimi dolayısıyla hepimizin tedbirli olması gerekiyor. Bu mevsimde Kuzey Yarımküre ülkelerinde bu tür enfeksiyonlar beklenen durum. Özellikle çocuklarda daha ön planda görülür zaten bildirilen raporlarda o yönde. Endişe edecek bir şey yok ama tedbirli olmakta fayda var” dedi. Özlü, Türkiye'de şu anda herhangi bir yoğunluk veya sıkıntı gözlemlenmediğini, mevsimsel olarak beklenen enfeksiyonların devam ettiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti'de CHP ile işbirliği krizi istifaları tetikledi

İYİ Parti'de CHP ile işbirliği krizi istifaları tetikledi