Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Dijital dünya el hastalıklarına yol açıyor

Dijital dünya el hastalıklarına yol açıyor

Uzmanlar, günümüzde telefonların sürekli olarak elimizde bulunmasının ellerin kullanım kapasitesini olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dijital dünya el hastalıklarına yol açıyor

Genç yaşta birçok el hastalığının artış gösterdiğini ifade eden uzmanlar, dijital teknolojilerin hayatımızı kolaylaştırdığını ancak aşırı ve düşüncesizce kullanımının ellerde sinir sıkışmaları ve takılmalara yol açabildiğine vurgu yapıyor. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, son dönemde sıklıkla karşılaşılan belirtiler arasında parmaklarda uyuşma ve bazen ani kilitlenmelerin olduğunu belirtiyor.

SİNİRLER VE TENDONLAR YORULUYOR 

Prof. Dr. Özcan, telefonların sürekli kullanımı nedeniyle el, parmaklar ve ön kol bölgesindeki sinirlerin ve tendonların farkına varmadan yorulduğunu ve zaman içinde yıprandığını ifade ediyor. Bu durumun tetik parmak ve karpal tünel sendromu gibi rahatsızlıklara yol açabildiğini belirten uzmanlar, tetik parmağın, parmak ve bağlı tendonun aşırı kullanılmasına bağlı yıpranma sonucunda ortaya çıktığını açıklıyor. Karpal tünel sendromu ise el bileğinin ortasında bulunan ve ilk üç parmağa dağılan median sinirin bası altında kalması sonucu meydana geliyor.

Prof. Dr. Özcan, hastaların gün içerisinde parmaklarda açma-kapama zorluğu, takılma şeklinde tutukluk, uyuşukluk ve karıncalanma hatta bazen uykudan uyandıracak şekilde ağrılar yaşayarak başvurduğunu belirtiyor. Erken tanının uygun fizik tedavi ile çözülebileceği durumlar olduğunu vurgulayan uzmanlar, bazı durumlarda cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyulabileceğini ifade ediyor. El ve mikro cerrahinin incelikleriyle gerçekleştirilen bir operasyonun, elin kullanımının güçleşmiş olduğu durumlarda olumlu sonuçlar sağlayabileceğini aktarıyor.

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Halk Ekmek'e yüzde 66 zam

'Halk Ekmek'e yüzde 66 zam