Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Canan Karatay'dan uyarı: Her öğün tüketin

Canan Karatay'dan uyarı: Her öğün tüketin

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlık alanında yaptığı açıklamalarla gündemden düşmezken bu kez o besinle ilgili inanılmaz açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Canan Karatay'dan uyarı: Her öğün tüketin

Aydınlık. com'un haberinden Sariye Nur Dönmezin haberine göre, Türk hekim ve bilim insanı, olarak sağlık alanında yaptığı açıklamalarla zaman zaman gündem olan Canan Karatay'ın dilinden düşürmediği Türk mutfağında neredeyse her evde ve her yemekte bulunan mucizevi besinin faydalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Canan Karatay verdiği demeçlerde soğanda doğal antibiyotik olduğuna sıklıkla değiniyor. Soğanın prebiyotik olduğuna dikkat çeken Karatay; Prebiyotikler başka probiyotik gıdalar başkadır,prebiyotik gıdalar dost bakterilerin çoğalmasını sağlar. Ayrıca Kuru soğanda, doğal karbonhidratlar ve e vitamini vardır. Mineral açısından oldukça zengindir her türlü minerali içerir çünkü toprağın içinde yetişmektedir diye ifade etti.

Soğanın genelde çiğ olarak tüketilmesinin daha sağlıklı olduğunu belirten Karatay, genelde yemeklerde kullanılan soğanın kavrulduğu zaman  tüm vitaminlerini kaybettiğini ve vücuda ciddi zararlar verdiğini söylerek, soğanın yağda kavurmanın sağlık açısından zararları konusunda  vatandaşlara uyarılarda bulundu. Soğanı çiğ tüketmenin daha faydalı olduğunu belirtti.

Soğan tüketimini kadınların vazgeçilmezlerinden biri olmalıdır çünkü soğan kolejen üretimine, hücrelerin yenilenmesine ve demir emilimine yardımcı olur. Domates, salatalık, biber, maydanoz, nane ve soğanla birlikte hazırladığınız nefis bir salata ile hem kilo kontrolü sağlayabilir hemde cildinizi güzelleştirebilirsiniz.

ANTİOKSİDAN AÇISINDAN ZENGİNDİR 

Soğanlar, antioksidanlar bakımından zengin bir kaynaktır. Özellikle quercetin adlı bir flavonoid antioksidan içerirler. Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur ve kronik hastalıkların riskini azaltabilir.

KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR 

Soğanın içeriğinde bulunan antioksidanlar kansere karşı doğal bir savaşçı niteliği taşımaktadır. Soğan tüketiminin bazı kanser türlerinin riskini azaltabileceğini gösteren bilimsel çalışmalar mevcuttur.Aynı zamanda kötü kolesterolü azaltarak kalp hastalığı riskini azaltabilirler.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLİYOR 

Soğan, kan şekerini düzenlemeye yardımcı oluyor. İçerdikleri bileşikler, insülin duyarlılığını artırıyot ve  bu sayede tip 2 diyabet riskininiz azalıyor

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erken açan bu bitki bir felakete neden olabilir

Erken açan bu bitki bir felakete neden olabilir