Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Boyun fıtığı nedir? Boyun fıtığının belirtileri nelerdir? Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi

Boyun fıtığı nedir? Boyun fıtığının belirtileri nelerdir? Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi

Toplumda sıkça görülen boyun ağrıları, bilgisayar kullanımı veya telefon ekranına uzun süre bakma gibi duruş bozukluklarından kaynaklanabileceği gibi, kireçlenme veya boyun fıtığı gibi tıbbi sorunlardan da kaynaklanabilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Boyun fıtığı nedir? Boyun fıtığının belirtileri nelerdir? Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi
KAYNAK: Haber Merkezi

Boyun Fıtığı Nedir?

Boyun fıtığı, tıbbi olarak Servikal Disk Hernisi olarak adlandırılır. Omurlar arasında bulunan disklerin yırtılması veya kayması sonucunda omuriliğe veya omurilikten ayrılan sinirlere baskı yapması durumudur. Bu baskı, sinir sıkışmasına ve ağrı ile birlikte hareket kısıtlılığına neden olabilir.

Omurgamızın Yapısı ve Disklerin Rolü

Vücudumuzun dik durmasını, temel hareketlerini sağlayan omurgamız, omur adı verilen kemiklerden oluşur. Bu omurlar arasında bulunan diskler, omurlara binen yükü dengelemek amacıyla amortisör görevi görür.

Boyun Fıtığı Nedenleri

Boyun fıtığı, omur disklerinin yaralanma, uygun olmayan yük kaldırma veya yaşlanma gibi nedenlere bağlı olarak şişmesi veya fıtıklaşmasıyla ortaya çıkar. Disklerin yaşlanması, kuruması ve sertleşmesi, genetik faktörler, sigara içme, egzersiz eksikliği gibi etmenler boyun fıtığının oluşumunda rol oynayabilir.

Boyun Fıtığının Nedenleri:

  • Ağır yük kaldırma
  • Ters bir hareket yapma
  • Uzun süreli masa veya bilgisayar başında oturma
  • Travmalar (düşme, araç içi trafik kazası sonucu boynun aniden öne ve arkaya hareketi)
  • Cep telefonunun uzun süre kullanımı
  • Telefonu boyna kıstırarak konuşmak
  • Telefon ya da tableti göz hizasından aşağıda tutmak
  • Genetik faktörler
  • Egzersiz eksikliği
  • Yaşlılığa bağlı disk sıvı kaybı

Boyun Fıtığı Belirtileri

Boyun fıtığının belirtileri arasında başın arka kısmından şakaklara yayılan boyun ağrısı, boyundan kola yayılan şiddetli ve geçmeyen ağrılar, sırt, kol ve omuzlarda ağrı, el becerilerinde azalma, kol ve parmaklarda uyuşma ve/veya karıncalanma, duyu kaybı, elektriklenme, el ve kol kaslarında güçsüzlük, reflekslerde azalma, kolda incelme bulunabilir.

Boyun Fıtığı Tanısı ve Tedavisi

Boyun fıtığı tanısı için doktora başvurulmalıdır. Doktor, hastanın tıbbi geçmişini inceleyerek fiziksel muayene yapar ve gerekirse Manyetik Rezonans (MRI) veya Bilgisayarlı Tomografi (CT) gibi görüntüleme yöntemlerini kullanabilir.

Cerrahi olmayan tedaviler arasında DRX 9000 Spinal Dekompresyon, ilaç, fizik tedavi, dinlenme, ev egzersizleri, hidroterapi, kiropraktik ve osteopati bulunur. Bu tedaviler, fıtıklaşmış diskin yol açtığı sinir tahrişini azaltmayı ve omurgayı koruyarak işlevselliği artırmayı amaçlar. Tedavi süreci genellikle en az 10, en fazla 20 seans sürer.

Tedavi başarı oranı, doğru hasta seçimiyle %86 ile %95 arasında değişir. Hastalar, MR veya emar raporlarını doktora ileterek tedavi seçenekleri hakkında bilgi alabilirler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uyanık spinal anesteziyle gerçekleştirilen ameliyat başarıyla tamamlandı!

Uyanık spinal anesteziyle gerçekleştirilen ameliyat başarıyla tamamlandı!