Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Boğaz ağrısına karşı doğal çözümler

Boğaz ağrısına karşı doğal çözümler

Boğaz ağrısından yakınanlar için uzman diyetisyenden doğal yollarla rahatlama önerileri geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Boğaz ağrısına karşı doğal çözümler
KAYNAK: İHA

Kış aylarında sıkça karşılaşılan boğaz ağrısı ve tahrişi, günlük hayatı olumsuz etkileyebiliyor. Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, bu konuda önemli bilgiler veriyor. Boğazın kurumasını ve tahriş olmasını önlemek için sık sık su içmenin etkili olduğunu belirten Ciğerli, ayrıca sabahları zencefil ve bal karışımının tüketilmesini öneriyor. Asetik asit içeriğinden dolayı sirkenin de boğazdaki bakterilere karşı etkili olduğunu ifade ediyor.

Doğal Yöntemlerle Rahatlama Sağlayın

Boğaz ağrısını hafifletmek için ilaç tedavisinin yanı sıra doğal yöntemlere de başvurmak mümkün. Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Veysel Ciğerli, boğaz ağrısına iyi gelen besinler ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi. Enfeksiyonlara bağlı olarak ortaya çıkan boğaz ağrısının ateş, öksürük, burun akıntısı, hapşırma, bulantı ve baş ağrısı gibi belirtilerle gelebileceğini söylüyor.

Boğaz Ağrısına Karşı Doğal Çözümler

Uzm. Dyt. Veysel Ciğerli, boğaz ağrısının doğal yollarla tedavi edilebileceğini vurgulayarak şu önerilerde bulunuyor:

  • Sık sık su içmek, boğazın kurumasını ve tahriş olmasını önleyebilir.
  • Sabahları zencefil ve 1 tatlı kaşığı bal karışımı tüketilebilir.
  • Sirke, asetik asit içeriği ile boğazdaki bakterilere karşı etkili olabilir. 1 çay bardağı ılık suya 2 çorba kaşığı sirke ekleyerek gargara yapmak yeterli olacaktır.
  • İyotsuz tuz ile yapılan gargara da bakterilerle savaşmada etkilidir. 1 fincan ılık suya 1 çay kaşığı iyotsuz tuz atılarak gargara hazırlanabilir.

Doğal Antibiyotik Kaynakları: Ihlamur, Soğan ve Sarımsak

Uzm. Dyt. Ciğerli, ıhlamurun antienflamatuvar özellik gösterdiğini ve iltihaplanmayı önlemede destek olduğunu belirtiyor. Ayrıca, soğan ve sarımsak gibi besinlerin doğal antibiyotik kaynakları olduğunu ve viral ile bakteriyel enfeksiyonlarla başa çıkmada önemli rol oynadığını ifade ediyor. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla ve doğal çözümlerle boğaz ağrısına karşı korunabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuzey Kore’den kurtardığı gençlere t*ciz eden Güney Koreli papaza 5 yıl hapis cezası verildi

Kuzey Kore’den kurtardığı gençlere t*ciz eden Güney Koreli papaza 5 yıl hapis cezası verildi