Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Beyin ve omurilikteki tehlike! Boyun fıtığının belirtileri neler?

Beyin ve omurilikteki tehlike! Boyun fıtığının belirtileri neler?

Sinir ve Omurilik Cerrahı, boyun fıtığının klasik belirtilerini sıralayarak farklı şikayetlerin de bulunduğuna dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beyin ve omurilikteki tehlike! Boyun fıtığının belirtileri neler?
KAYNAK: İHA

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Dr. Bilgehan Bilge, klasik boyun fıtığı belirtilerinin yanı sıra farklı şikayetlerin de hastalığa işaret edebileceğini vurgulayarak, boyun fıtığı hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Boyun Fıtığı Belirtileri

Dr. Bilge, boyun fıtığına özgü belirtiler olan boyun ağrısı, omuzdan kola yayılan ağrı, kol veya elde uyuşma, güçsüzlük gibi durumların yanı sıra baş ağrısı, baş dönmesi, kalp ritminde bozulma gibi çeşitli şikayetlerin de ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Beyin, Sinir Ve Omurilik Cerrahı Dr. Bilgehan Bilge

Tanıda Teknolojik Devrim

Hastalığın teşhisinde geçmişten günümüze yaşanan teknolojik evrimi değerlendiren Dr. Bilge, yarım yüzyıl öncesinde tanısı konulabilen ancak görüntülenemeyen 'hayalet' hastalığın, Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) gibi teknolojik gelişmelerle nasıl net bir şekilde teşhis edilebilir hale geldiğine dikkat çekti. Dr. Bilge, geçmişteki basit röntgen görüntüleriyle yapılan değerlendirmelerin yetersiz kaldığını belirterek, MR cihazlarının devreye girmesiyle hastalığın daha net görüntülenebildiğini ve bu gelişmelerin toplumda boyun fıtığı hastalığının artışına neden olduğunu söyledi.

Omurilik ve Boyun Fıtığı İlişkisi

İstanbul Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Bilgehan Bilge, boyun fıtığının omuriliği etkileyerek çeşitli şikayetlere sebep olduğunu belirterek, hastaların genellikle baş ağrısı, baş dönmesi, iç kulak tuzlarında dengesizlik gibi şikayetlerle başvurduğunu söyledi. Ayrıca, hipotansiyon, hipertansiyon atakları, barsak çalışmasında düzensizlik, terleme bozuklukları, dikkat dağınıklığı gibi çeşitli belirtilerin de görülebileceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Usulsüz Çakar Lamba Kullanan Sürücülere Ağır Ceza

Antalya’da Usulsüz Çakar Lamba Kullanan Sürücülere Ağır Ceza