Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Beslenme ve diyet uzmanından kanser hastalarına 6 öneri

Beslenme ve diyet uzmanından kanser hastalarına 6 öneri

Beslenme ve Diyet Uzmanı, kanser tedavisi gören hastalara 6 reçete sundu ve bu önerilere dikkat etmelerini tavsiye etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beslenme ve diyet uzmanından kanser hastalarına 6 öneri
KAYNAK: İHA

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Gültekin, kanser tedavisi gören hastaların yaşayabileceği çeşitli sorunlara karşı 6 reçete sunarak, beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken noktalara vurgu yaptı.

Kanser tedavisi sürecinde, kullanılan ilaçlar ve uygulanan tedavilerin yan etkileri nedeniyle beslenme düzeninde değişiklikler yaşanabildiğini belirten Gültekin, özellikle hastaların iştah kaybı ve sindirim sistemi sorunlarıyla karşılaşabileceğine dikkat çekti.

Gültekin, kanser hastalarının beslenme konusunda yaşadıkları sorunları doğru ve sağlıklı bir şekilde yönetebilmeleri için bu önerilere dikkat etmelerini tavsiye etti.

Beslenme Ve Diyet Uzmanı Gamze Gültekin

Kanser hastalarına 6 öneri

Yumuşak ve Besleyici Besinlere Odaklanın: Ağız ve boğaz ağrısı yaşayan hastalar için tuzlu, asitli, sert ve kuru besinlerin tüketimi zor olabilir. Bu nedenle yumuşak ve besleyici yiyecekleri tercih etmek önemlidir. Yoğurt, muz, patates püresi, çorbalar, pişmiş et, sebze püresi gibi seçenekler iyi birer tercih olabilir.

Tat ve Koku Değişikliklerine Karşı Çeşitli Yiyecekleri Deneyin: Kanser tedavisi sırasında tat ve koku algısında değişiklikler olabilir. Et ve diğer protein kaynaklarının tadı değişebilir. Bu durumda, farklı protein kaynaklarını denemek, baharatlar ve otlarla lezzetlendirmek önemlidir.

Bulantı ve Kusma Durumunda Dikkatli Beslenme: Kusma ve bulantı, kanser tedavisi sırasında yaygın sorunlardır. Bu durumda, az, sık ve yavaş yemeye özen göstermek, kraker, kızarmış ekmek gibi hafif yiyecekleri tercih etmek önemlidir.

Sıvı Tüketimine Dikkat Edin: İshal, kabızlık ve kusma gibi sorunlarla karşılaşan hastaların sıvı tüketimine dikkat etmeleri gerekmektedir. Bol su içmek, hafif sıvı yiyecekleri tercih etmek ve sık sık yavaş yavaş içmek faydalı olabilir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinlere Yer Verin: Kanser tedavisi sürecinde bağışıklık sistemi zayıflayabilir. Bu nedenle, beslenmede protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral dengesine dikkat edilmeli. Hastaların günlük ihtiyaçlarını karşılamak için besleyici gıdalar tercih edilmelidir.

İshal ve Kabızlık İçin Uyumlu Beslenme: İshal ve kabızlık sorunlarına karşı beslenmede dikkatli olunmalıdır. İshal durumunda kaybedilen suyu yerine koymak, kabızlık durumunda ise lifli gıdalar tüketmek önemlidir. Yoğurt, pilav, şehriye, makarna gibi hafif ve sindirimi kolay yiyecekler bu süreçte tercih edilebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan engelli personel alımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan engelli personel alımı