Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Bayramda kırmızı et tüketimine dikkat! Sağlıklı pişirme ve tüketim önerileri

Bayramda kırmızı et tüketimine dikkat! Sağlıklı pişirme ve tüketim önerileri

Diyetisyen, Kurban Bayramı'nda kırmızı et tüketiminin sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, sağlıklı pişirme yöntemleri ve tüketim önerilerinde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bayramda kırmızı et tüketimine dikkat! Sağlıklı pişirme ve tüketim önerileri
KAYNAK: İHA

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte uzmanlar, etlerin hazırlanması ve tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu. Diyetisyen Merve Sena Nazlı, kurban etlerinin dinlendirilmeden tüketilmesinin sağlıksız beslenmeye yol açabileceğini belirterek, bu durumun sağlık problemlerine neden olabileceğine dikkat çekti.

'Kırmızı Etimizi Sebzeli Hazırlayabiliriz'

Diyetisyen Merve Sena Nazlı, Kurban Bayramı'nda kırmızı et tüketiminin arttığını belirterek, 'Normal porsiyonlarda tüketildiğinde kırmızı et sakıncalı değildir. Ancak, kurbanlık kesildikten sonra hemen ve genellikle kavurma olarak tüketiyoruz, bu da kalp damar hastalıkları ve tansiyon problemi olanlar için riskli olabilir. Kırmızı eti, yeşil salatalar ve sebzelerle birlikte tüketmek daha sağlıklı olacaktır' dedi.

'Kavurma Yerine Izgara veya Haşlama Tercih Edin'

Nazlı, kırmızı etin aşırı tüketiminin kan şekerini aniden yükseltebileceğini vurgulayarak, 'Kızartma veya kavurma yerine ızgara, mangal veya haşlama tercih edilmelidir. Asitli içeceklerden kaçınarak, ayran veya maden suyu gibi daha sağlıklı içecekler tüketilebilir' dedi. Ayrıca, tatlı tüketiminde de dikkatli olunması gerektiğini belirterek, şerbetli tatlılar yerine dondurma veya sütlü tatlılar önerdi.

Çocukların Beslenmesine Dikkat

Anne ve babalara seslenen Nazlı, çocukların çok fazla şekerli gıdalar ve çikolata tüketmesinin olumsuz etkilerinden bahsetti. 'Bayramda çocukların abur cubur tüketimini sınırlamak, onlara ayran gibi sağlıklı içecekler sunmak önemli' dedi.

Yaşlılar İçin Beslenme Önerileri

Nazlı, yaşlıların et tüketiminde dikkatli olmalarını vurgulayarak, 'Kahvaltıda kavurma yerine, peynir, yumurta ve yeşilliklerle sağlıklı bir kahvaltı yapmak daha faydalı olacaktır. Kurban etlerinin 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesi daha sağlıklıdır' dedi.

'Kırmızı Etlerimizi Doğru Saklayalım'

Kurban etlerinin saklanması konusunda da uyarılarda bulunan Nazlı, 'Etleri bütün yerine parça halinde ve porsiyonluk olarak saklamak daha doğrudur. Derin dondurucuda 8 ila 10 ay arasında saklanabilir' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de ilk Kurban Bayramı namazı Iğdır'da kılındı

Türkiye'de ilk Kurban Bayramı namazı Iğdır'da kılındı