Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Ayağın kesilmeli dedikleri hasta Türkiye’de ilk olan tedavi ile artık yürüyebilecek

Ayağın kesilmeli dedikleri hasta Türkiye’de ilk olan tedavi ile artık yürüyebilecek

İzmir'de Epidermolizis Bülloza hastası Sait Şükrü Taşdemir'in nadir bir tedaviyle iyileşme hikayesi, babasından alınan dokuyla gerçekleştirilen başarılı nakil işlemiyle dikkat çekiyor. Operatör Doktor Abdulkadir Kadir Calavul'un önderliğinde gerçekleştirilen bu tedavi, umutsuzluktan yeniden umuda doğru bir adımı temsil ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ayağın kesilmeli dedikleri hasta Türkiye’de ilk olan tedavi ile artık yürüyebilecek
KAYNAK: İHA

İzmir'de yaşayan ve "Kelebek" hastalığı olarak bilinen Epidermolizis bülloza rahatsızlığı bulunan 26 yaşındaki Sait Şükrü Taşdemir'in sağ ayağında tümör oluştuğu belirlendi.

Yaşadığı şehirdeki hastanelerde tedavi arayan Taşdemir ve ailesi, tüm doktorlardan ayağın kesilmesi önerisi aldı. Ancak Şanlıurfa’dan Eskişehir’e, İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici’nin girişimleri sonucu Eskişehir Şehir Hastanesi’ne ulaştılar. Burada, Operatör Doktor Abdulkadir Kadir Calavul'un önerisiyle 1. derece yakını olan babasından alınan doku, Sait Şükrü Taşdemir'in tümörüne nakledildi.

Ameliyatta Nadir Uygulanan Yöntem

Operatör Doktor Abdulkadir Kadir Calavul, yapılan ameliyatın detaylarını paylaşarak, hastanın durumunu değerlendirdi. Hastanın ciltlerinin son derece hassas olduğunu ve vücudunda sık sık yaralar geliştiğini belirten Dr. Calavul, 25x15 santimlik devasa tümörün müdahale gerektirdiğini ifade etti. Türkiye'de nadir görülen bir tedavi yöntemi olan birinci derece yakından doku alınarak nakil işleminin uygulandığını vurguladı.

Ilk Olan Tedavi Ile Artık Yürüyebilecek2

Ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleşti

Sait Şükrü Taşdemir, ameliyat öncesi yaşadığı süreci ve tedaviyi şu şekilde anlattı: "Gittiğim tüm doktorlar aynı şeyi söylüyordu, ayağımın kesilmesi gerektiğini. Ancak Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Opr. Dr. Abdulkadir Kadir Calavul, ayağımı kurtarabileceğini ve tümörü temizleyebileceğini söyledi. Bu bana yeniden umut verdi ve ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleşti."

Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Sungur ise hastanın memnuniyetini dile getirerek, Eskişehir adına yapılan bu farkındalığın önemine vurgu yaptı.

Ilk Olan Tedavi Ile Artık Yürüyebilecek

Umutsuzluktan Yeniden Doğan Bir Hikaye

Sait Şükrü Taşdemir'in tedavisi, nadir görülen bir hastalıkla mücadelede umutsuzluktan yeniden doğan bir hikayeye dönüştü. Babasından alınan dokuyla gerçekleştirilen nakil işlemi, Türkiye'de ve dünyada az rastlanan bir tedavi yöntemi olarak kayda geçti. Bu başarılı müdahale, benzer sağlık sorunları yaşayanlara umut olurken, Eskişehir Şehir Hastanesi'nin uzman kadrosunun niteliğini bir kez daha ortaya koydu.

Ilk Olan Tedavi Ile Artık Yürüyebilecek3

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü Rapçi Ezhel, Yeni İmajıyla Herkesi Şaşırtıyor!

Ünlü Rapçi Ezhel, Yeni İmajıyla Herkesi Şaşırtıyor!