Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Artrit uyarısı 7’den 70’e herkes risk altında!

Artrit uyarısı 7’den 70’e herkes risk altında!

Yunus Çiftci'nin haberine göre, Medicana Sivas Hastanesi doktorlarından Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mustafa Kısa, artrit hastalığının geniş bir yaş aralığında herkesi etkileyebileceğine dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Artrit uyarısı 7’den 70’e herkes risk altında!
KAYNAK: İHA

Hastalığın eklemde ağrı, şişlik, kızarıklık ve hareket kısıtlılığına neden olduğunu belirten Dr. Kısa, sosyal hayatı da olumsuz etkilediğini ifade etti.

Artritin, sadece eklem değil, kaslar, kemikler ve iç organları da etkileyebileceğini vurgulayan Dr. Kısa, hastaların sosyal hayatlarını önemli ölçüde etkileyen ve yaşam süresini kısaltabilen bir hastalık olduğunu söyledi. Erken tanının önemine vurgu yaparak, basit kan tetkikleri ve röntgenin yanı sıra ileri tetkiklere de ihtiyaç duyulabileceğini belirtti.

Sağlıklı yaşam tarzı ve alışkanlıkların artrit seyrini olumlu etkileyebileceğini ifade eden Dr. Kısa, düzenli egzersiz, ideal vücut ağırlığının korunması, stres ve sigaradan uzak durmanın önemini vurguladı. Tıp dışı tedavilere dikkat çeken Dr. Kısa, hastaların bu konuda dikkatli olmalarını ve tıbbi tedavileri doktorlarına danışmadan uygulamamalarını önerdi. Tedavinin asıl amaçının hastanın yaşam kalitesini artırmak olduğunu söyleyen Dr. Kısa, doktor-hasta iletişiminin önemli olduğunu ve hastaların tıp dışı tedavilere karşı uyanık olmaları gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazeteci Bircan Yıldırım tutuklandı

Gazeteci Bircan Yıldırım tutuklandı