Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Antalya'da Alzheimer farkındalık etkinliği!

Antalya'da Alzheimer farkındalık etkinliği!

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi, Alzheimer farkındalığı için etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Uzakdoğu kültüründen thaici nefes ve hareket egzersizleri yapıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Alzheimer farkındalık etkinliği!
KAYNAK: İHA

Dünya Sağlık Örgütü'nün "Yaşlı Dostu Kentler ve Toplumlar Ağı" üyesi olan Muratpaşa Belediyesi, Alzheimer farkındalığı yaratmak için farklı bir etkinliğe imza attı.

Nefes egzersizi

Belediye, Falez Yaşlı Evi'nde düzenlenen etkinlikte, yaşlı evindeki sakinler eğitmenler eşliğinde Uzakdoğu kültüründen gelen thaici nefes ve hareket egzersizlerini yaptı. Etkinlik, hastalıkla ilgili kıdemli kent sakinlerinin merak ettikleri soruların uzmanlar tarafından cevaplanması ve çeşitli halk oyunları oynanmasıyla sona erdi.Belediyesi

Etkinil yararlı

Etkinliğe katılanlardan Emel Özgür, 88 yaşında Alzheimer hastası bir annesi olduğunu belirterek, "3 yıldır bu hastalıkla savaşıyoruz. Belediyenin bu tür etkinlikleri yararlı buluyorum" dedi.

Katılımcı Mehmet Seracettin Tav ise eğitmenler eşliğinde yapılan thaici alıştırmalarının ruhsal ve bedensel olarak rahatlattığını ve etkinlikte keyifli zaman geçirdiğini söyledi.

Alzheimer hastalığına yakalanmamak için sanat dallarına ve sosyal aktivitelere mümkün olduğu kadar zaman ayırdığını belirten Mümine Erseyrek ise, "Vücudumu bu şekilde zinde tutuyorum" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Fest'te sürpriz sanatçı: Mehmet Erdem

Antalya Fest'te sürpriz sanatçı: Mehmet Erdem