Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Alerji uzmanından uyarı! Glütensiz beslenme modası tehlikeli olabilir!

Alerji uzmanından uyarı! Glütensiz beslenme modası tehlikeli olabilir!

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Leyla Çevirme, sosyal medyada hızla yayılan 'glütensiz beslenme' trendinin aslında ciddi riskler taşıdığına dikkat çekiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alerji uzmanından uyarı! Glütensiz beslenme modası tehlikeli olabilir!

Glüten alerjisi olmayan bireylerin bu diyeti uygulamalarının gereksiz olduğunu vurgulayan Dr. Çevirme, konuyla ilgili olarak İhlas Haber Ajansı'na önemli açıklamalarda bulundu.

Son dönemde popülerleşen 'glütensiz beslenme' furyası nedeniyle birçok kişinin buğday, arpa ve çavdar tüketiminden kaçındığını belirten uzman, glüten alerjisi olmayan bireylerin bu tarz bir beslenme şeklini benimsemelerinin bilinçli bir tercih olmadığını ifade ediyor. Dr. Çevirme, "Glutenli ürünlerin tüketimi sonrasında ortaya çıkan hassasiyetlerin tamamının alerji olmadığını bilmeliyiz. Hangisinin alerji, hangisinin bir hastalık belirtisi olduğunu belirlemek için doktorlarla iletişime geçilmelidir. Çölyak hastalığı veya buğday alerjisi gibi durumları saptamak için kan ve deri testleri gereklidir. Bu tür önemli kararları insanlar kendi başlarına vermemelidirler. Çünkü her vaka farklıdır," diyor.AW073257_02

Dr. Çevirme, özellikle hastaların sosyal medya üzerinden kendi başlarına çözüm aramaktan kaçınmaları gerektiğini vurgulayarak, "İnternet üzerinden sağlık sorunlarına çözüm aramak riskli olabilir. Tanı ve tedavi uzman hekimler tarafından yapılmalıdır. Özellikle belirli semptomlar varsa, hasta tek başına karar verip tedavi yoluna gitmemelidir," şeklinde uyarıda bulunuyor.

Ayrıca, Dr. Leyla Çevirme, mevsimsel geçişin alerji vakalarında artışa neden olduğunu da belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsmail Kartal: Ludogorets'e karşı beklenmedik bir yenilgi aldık

İsmail Kartal: Ludogorets'e karşı beklenmedik bir yenilgi aldık