Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Akıllı Lensler ile Görme Sorunlarına Kesin Çözüm

Akıllı Lensler ile Görme Sorunlarına Kesin Çözüm

Kayseri Doktoröz Göz ve Cerrahi Lazer Merkezi Başhekimi ve Vitreoretinal Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış, akıllı lensler hakkında bilgi verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akıllı Lensler ile Görme Sorunlarına Kesin Çözüm
KAYNAK: İHA

Akıllı lensler, son yıllarda görme sorunları yaşayan hastalar için önemli bir yenilik olarak öne çıkıyor. Uzak, yakın veya her iki mesafede de görme problemi olan hastalara konfor sunan bu lensler, gözdeki görme işlevini kaybeden merceklerin ameliyatla çıkarılması ve yerine akıllı lenslerin yerleştirilmesiyle kullanılıyor.

A W261076 03

Akıllı Lenslerin Katarakt Ameliyatlarındaki Rolü

Yaklaşık 10 yıldır katarakt ameliyatlarında uygun hastalar için tercih edilen akıllı lensler, görme sorunlarına etkili çözümler sunuyor. Kayseri Doktoröz Göz ve Cerrahi Lazer Merkezi Başhekimi ve Vitreoretinal Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış, akıllı lenslerin hastaların görme kalitesini artırdığını belirtti. Prof. Dr. Özkırış, 'Akıllı lensler, gözünde katarakt hastalığı olan ve bu nedenle ameliyat olması gereken hastalar için uygulanmaktadır. Uygun hastalar tercih edilerek akıllı lens ameliyatı uygulanmalıdır' dedi.

Uygun Hasta Seçiminin Önemi

Prof. Dr. Özkırış, akıllı lenslerin uygulanacağı hasta seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları şöyle açıkladı: 'Akıllı lensler, katarakt hastalığı veya yüksek miyop ya da hipermetrop olan hastalara uygulanabilir. Ancak diyabet (şeker), sarı nokta, ileri astigmat, şaşılık, keratokonus ve korneal problemleri olan hastalar için tercih edilmez.'

Akıllı Lenslerin Çeşitleri ve Ameliyat Süreci

Göz içine yerleştirilen bu teknoloji harikası lensler, bifokal (iki odaklı) ve trifokal (üç odaklı) olmak üzere üç çeşittir. Akıllı lens kullanmak için hastaya önce standart katarakt ameliyatı uygulanmalı ve hastanın kendi orijinal lensi çıkarılıp yerine uygun mercek yerleştirilmelidir. Prof. Dr. Özkırış, ameliyat sürecini şöyle anlattı: 'Ameliyat, standart katarakt ameliyatı gibi 8-10 dakika kadar sürmektedir. Bu operasyon sırasında göze dikiş uygulanmamakta ve hastalar aynı gün taburcu edilmektedir.'

A W261076 02

Akıllı Lenslerin Yaşam Kalitesine Etkisi

Prof. Dr. Abdullah Özkırış, akıllı lenslerin hastaların yaşam kalitesini artırdığını belirtti. 'Trifokal mercek takılan hastalar, ameliyattan sonra gözlüksüz kitap okuyabilir, bilgisayar kullanabilir ve televizyon izleyebilir. Hastanın yaşam kalitesi de böylelikle artırmaktadır. Uygun hastalara öncelikli olarak trifokal mercekler önerilmeli ve gereksiz ameliyat riski de ortadan kaldırılmalıdır' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'dan Kırşehir'e Gelen Vatandaş Serinlemek İçin Girdiği Suda Boğuldu

Ankara'dan Kırşehir'e Gelen Vatandaş Serinlemek İçin Girdiği Suda Boğuldu