Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden kök hücre bağışı çağrısı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden kök hücre bağışı çağrısı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, "15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanseri Günü" kapsamında düzenlediği etkinlikte kök hücre bağışı çağrısı yaptı. Uzmanlar, kanserle mücadelede erken teşhisin önemine vurgu yaparak, anne babaları çocuklarının sağlık durumu konusunda dikkatli olmaya çağırıyorlar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden kök hücre bağışı çağrısı
KAYNAK: Bülten

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin Çocuk Hematoloji Onkoloji Polikliniği, "15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanseri Günü" için farkındalık yaratan bir etkinlik düzenledi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleşen etkinlikte, H Blok Atrium'da kermes düzenlenirken, B Blok Mor Salon'da bir toplantı yapıldı. Toplantıya, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete ve birçok akademisyen katıldı. Etkinliğe kanseri yenmiş çocuklar ve aileleri de destek verdi.

Kanserle Mücadelede Kök Hücre Bağışı Önemli

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alphan Küpesiz, kanser tedavisinde kök hücre naklinin önemine vurgu yaparak, herkesi kök hücre bağışçısı olmaya davet etti. Türk Sağlık Kurumu'nun kapasitesinin artmasıyla birlikte, kök hücre bağışının önemi daha da artmış durumda.

Türkiye'de Bir İlki Gerçekleştiren Hastane

Kök hücre nakli konusunda bilgi veren Küpesiz, Türkiye'de ilk pediatrik akraba dışı naklin 2005 yılında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapıldığını belirtti. Hastanenin bu alandaki öncü çalışmaları, ülke genelindeki kanser tedavisinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Çocukluk Çağı Kanserlerine Dikkat!

Doktorlar, çocukluk çağı kanserlerine dikkat çekerek, her yıl dünyada milyonlarca çocuğun kanser teşhisi aldığını ancak maalesef bu vakaların tamamının erken teşhis edilemediğini belirtiyorlar. Erken teşhisin önemine vurgu yaparak, anne babaları çocuklarının sağlık durumu konusunda dikkatli olmaya çağırıyorlar.

Kanserle İlgili Belirtiler Nelerdir?

Çocuklarda kanser belirtileri arasında açıklanamayan kilo kaybı, halsizlik, anormal şişlikler, sık sık enfeksiyon geçirme, ani görme kaybı gibi belirtilerin yer aldığını belirten uzmanlar, bu belirtileri gören aileleri vakit kaybetmeden doktora başvurmaları konusunda uyarıyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da otoparklar sular altında kaldı

Antalya'da otoparklar sular altında kaldı