Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Adana Feke'de kantaron hasadı

Adana Feke'de kantaron hasadı

Adana'nın Feke ilçesinde köylüler, Toros Dağı eteklerinde yetişen kantaron otunu topluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana Feke'de kantaron hasadı
KAYNAK: İHA

Adana'nın Feke ilçesinde, Toros Dağı eteklerinde yetişen ve şifalı ot olarak bilinen kantaron, köylüler tarafından özenle toplanıyor. Şifa kaynağı olarak bilinen kantaron otu, günlerce güneşte bekletilerek yağa dönüştürülüyor.

A W238161 03 Result

Köylülerden Toplu Kantaron Hasadı

Feke'nin Tapan bölgesinde köylüler, kantaron otu hasadı için bir araya geliyor. Köyde her yerde kantaron toplayan kadınlar, bu şifalı bitkiyi hem sağlık için kullanıyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor.

A W238161 07 Result

Ankara'dan yazları memleketi Feke'ye gelen Ayşe Bilgiç, kantaron yağının doğadaki şifa olduğunu belirterek, 'Kantaron yağı ve çayını kullanıyoruz. Kantaronun çiçek kısımlarını zeytinyağı ile 41 gün güneşte bekletiyoruz. Bunu süzüp açık yaralarda kullanıyorum. Çayını mide sorunları için kullanıyoruz. İlaçların hepsinin yan etkisi var ama bu yağın yok ve doğadan gelen şifa diyoruz' dedi.

A W238161 05 Result

Kadınlar İçin Ekonomik Kazanç

Bu yıl kantaron yağını kadınlar için ekonomiye kazandırdıklarını ve kooperatif bünyesinde satıldığını aktaran Hilal Köz ise, 'Kantaron otunu kooperatif bünyesinde hasat yaptık. Şifa doktoru olarak bilinir. Elimizden düşmeyen bitki ilaç olarak kullanırız' dedi. Kantaron yağı, köylüler tarafından büyük bir özenle işlenip satılıyor ve bu sayede kadınlar için önemli bir ekonomik kazanç sağlanıyor.

A W238161 06 Result

Köyün Doğal Doktoru: Kantaron Otu

Köy sakinlerinden Belkız Özsoy ise kantaron otunun köyleri için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. 'Bizim köyümüzün doktoru kantaron. Her ağrımızda, yanıklarda biz bu otun yağını kullanırız' diye konuştu. Köylüler, kantaron otunun faydalarını nesilden nesile aktararak bu doğal şifa kaynağını yaşatmaya devam ediyor.

A W238161 02 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Madımak Olayı Nedir? Madımak Olayında Kimler Hayatını Kaybetti? Aziz Nesin Ne Demişti?

Madımak Olayı Nedir? Madımak Olayında Kimler Hayatını Kaybetti? Aziz Nesin Ne Demişti?