Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık 6 aydan küçük çocuklara güneş koruyucu sürülmeli mi?

6 aydan küçük çocuklara güneş koruyucu sürülmeli mi?

Güneş koruyucular özellikle yaz aylarında pek çok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer alsa da bu uyarılara kulak vermek şart. 6 aydan küçük çocuklara güneş koruyucu sürülmeli mi? Uzmanı uyardı...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
6 aydan küçük çocuklara güneş koruyucu sürülmeli mi?
KAYNAK: İHA

Yaz aylarında güneş koruyucular vazgeçilmez ancak, doğru seçim yapmanın önemi büyük. Uzmanların tavsiyelerine uyarak cildinizi korumak mümkün.

Güneş koruyucular neden önemli?

Güneş koruyucular yaz mevsiminde cilt sağlığını korumak için en çok tercih edilen ürünler arasında yer alır. Ancak doğru ürün seçilmediğinde istenilen etki elde edilemez. Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Asude Kara Polat, güneş koruyucu seçimi konusunda dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Her cilt tipine uygun güneş koruyucu

Güneş koruyucu tercihinde yaş, cinsiyet, mevcut hastalıklar ve cilt yapısının dikkate alınması gerektiğini belirten Kara Polat, “Kişinin sivilcesi, egzaması veya gül hastalığı gibi dermatolojik problemleri varsa, bu durum güneş kremi tercihini etkiler. Gebelik döneminde özellikle mineral filtreli güneş koruyucular tercih edilmelidir” dedi. SPF 50 ve üzeri koruyucuları öneren Kara Polat, güneş koruyucunun cilt tipine uygun olarak seçilmesinin önemine değindi.

6 aydan küçük çocuklara güneş koruyucu sürülmeli mi?

Kara Polat, 6 aydan küçük çocuklarda güneş koruyucu kullanımını önermediklerini belirterek, bu dönemde bebeklerin gölgede kalmasını ve açık renk kıyafetler giydirilmesini tavsiye etti. Pediatrik dönemde doğru güneş koruyucu seçimi, çocukların cilt sağlığı için büyük önem taşır.

Eczane ürünü tercih edilmeli

Yağlı ciltler için losyon ve jel formunda, akneli ve sivilceli ciltler içinse kompakt formda renkli güneş koruyucuları öneren Kara Polat, eczane ürünlerinin tercih edilmesinin önemini vurguladı. En pahalı ürünlerin en iyi ürün olmadığına dikkat çeken Kara Polat, dermatolojik olarak onaylanmış uygun fiyatlı ürünlerin de etkili olabileceğini belirtti.

Güneş ışığının zararlı etkileri

Güneş koruyucuların cilt kanserlerinden korunmada önemli rol oynadığını belirten Kara Polat, güneş ışınlarının ciltte DNA hasarına neden olduğunu ve bu hasarın cilt kanserine zemin hazırladığını ifade etti. Güneş ışınları ayrıca lekelenme, ince kırışıklıklar ve damarsal yapı değişikliklerine yol açabilir.

Güneş koruyucu nasıl uygulanmalı?

  • Güneşe çıkmadan 30 dakika önce cilde sürülmeli.
  • 3 saatte bir yenilenmeli.
  • Terleme, yüzme ve spordan sonra yenilenmeli.
  • 50 faktör ve üzeri koruyucular tercih edilmeli.
  • Mavi ışık filtreli güneş koruyucular kullanılmalı.
  • Açılan ürünler 1-2 yıl içinde tüketilmeli, 2 yıldan eski ürünler kullanılmamalıdır.

Doğrudan güneş ışığından korunma

Polat, 10.00-16.00 saatleri arasında doğrudan güneşe maruz kalınmaması gerektiğini ve dudak, göz kapağı, el sırtı gibi bölgelere de güneş koruyucu sürülmesi gerektiğini vurguladı. Güneş yanığı olan kişilerin dermatoloji uzmanına başvurmalarını tavsiye eden Polat, bronzlaşmak için güneş altına yatmanın önerilmediğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de illere göre işsizlik oranları

Türkiye'de illere göre işsizlik oranları