Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nden Said-i Nursi tahsisi

CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nden Said-i Nursi tahsisi

CHP’li Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin Nurcuların paneline izin vermesi kamuoyunda tepki çekti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına giderken Cumhuriyet karşıtlığıyla bilinen Said-i Nursi’nin anılacağı panelin CHP’li belediyenin tahsis ettiği salonda yapılacak olması şaşırttı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nden Said-i Nursi tahsisi

Cumhuriyet Halk Parti’li (CHP) Fethi Yaşar’ın Başkanlığı’ndaki Ankara Yenimahalle Belediyesi’ne ait ünlü şair Nazım Hikmet’in adını taşıyan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ni 22 Ekim 2023 Pazar günü saat 13.30-17.00 arasında yapılması planlanan Nurcu Yeni Asya grubunun 'Risale-i Nur Kongresi'ne tahsisi tepki topladı.

Nurcu Yeni Asya grubunun “Risale-i Nur Kongresi - 100. Yılı’nda; Adalet, Meşveret ve Hürriyet Temelinde Demokratik Bir Cumhuriyet Önerisi” başlıklı kongre afişinde Atatürk ve Cumhuriyet’e dair hiçbir şey yer almazken Said-i Nursi’nin ölümünün 63. yılının anılması dikkat çekti.

2022’DE İSTANBUL’DA DA YAPILMIŞTI

“Risale-i Nur Kongresi” 2022’de de yine CHP’li Kemal Çebi yönetimindeki İstanbul Küçükçekmece Belediyesi’nin Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Sanatları Merkezi’nde yapılmıştı. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 2022 yılı Ekim ayında Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Atik ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Çiftkaya, Abdurrahman Koçak ve Hayrettin Huyut ile görüşmüştü.

KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİLMİŞTİ

10 Ekim 2022 tarihli Yeni Asya haberinde “CHP liderine yapılan ziyarette, güncel konuların yanı sıra partinin genel tavır ve çizgisindeki müsbet değişimin önemi üzerinde durulurken, Risale-i Nur’a devlet tekelinin iptalinde CHP’nin katkısı ile Kılıçdaroğlu’nun resmî ilan ve basın kartı konularında Yeni Asya’ya verdiği destek için teşekkür edildi” denilmişti.

ANTALYALI MİLLETVEKİLİ BU TAHSİSE NE DİYECEK?

Fethi Yaşar, CHP Antalya 1. Sıra Milletvekili Sururi Çorabatır’ın kayınpederinin ağabeyi oluyor. Fethi Yaşar’ın ‘yeğenim’ dediği Milletvekili Çorabatır’ın bu tahsise ilişkin yorumu da Antalyalılar tarafından merak ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası müjdesi: Dolar faiz ve enflasyon tahminleri ortaya çıktı!

Merkez Bankası müjdesi: Dolar faiz ve enflasyon tahminleri ortaya çıktı!