Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Bademağacı Mahallesi'ne CHP'den Tam Destek! Mücadelenin Destekçiyiz

Bademağacı Mahallesi'ne CHP'den Tam Destek! Mücadelenin Destekçiyiz

Antalya’da 20 yıl boyunca AS Çimento fabrikasıyla mücadele içinde olan Döşemealtı Bademağacı Mahallesi sakinlerinin sesi yankılandı. Kapasite artırımına gitmeye karar veren fabrikanın zehir saçtığını söyleyen bölge sakinleri, talan edilen ormanlarına tekrar sahip olmak istiyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bademağacı Mahallesi'ne CHP'den Tam Destek! Mücadelenin Destekçiyiz
KAYNAK: DİLAN ANDIÇ

Antalya’nın Döşemealtı ve Burdur’un Bucak ilçesi sınırlarında bulunan çimento fabrikasının faaliyete geçirmeyi düşündüğü ‘Kalker Ocakları ve Kırma Eleme Tesisi Kapasite Artışı’ projesine karşı Bademağacı Mahallesi sakinlerinin direnişi Antalya gündeminde dikkat çekti. Kurulduğu günden itibaren çevrede yarattığı tahribatın yanı sıra insan sağlığı üzerinde de kalıcı hasarlar bırakan fabrikaya karşı en ön saflarda mücadele eden Bademağacı’nın son Belediye Başkanı Bekir Akyol’a Antalya’dan destek geldi. Bekir Akyol, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı ve CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Veli Çot, CHP Antalya Kadın Kolları yöneticileri, CHP Antalya Gençlik Kolları yöneticileri ve bölge sakinlerinin katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasını jandarma ekipleri yakından takip etti.

BİRİLERİ PARA KAZANACAK DİYE

Kurulduğu günden itibaren sadece denetimlerde baca filtresi takarak çalışan AS Çimento fabrikasının ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) süreci için tekrar filtre taktığını söyleyen Bekir Akyol basın açıklamasında isyan etti. Bademağacı Mahallesi ve Bucak Kızılkaya Mahallesi sınırları içerisinde bulunan çimento fabrikasının 24.95 hektarlık çalışma alanı, kapasite artışıyla 186.26 hektara çıkarılmak istenmesi Bademağaçlı halkın mücadelesini harladı. 20 yıl boyunca süregelen bir kabusla uyandıklarını söyleyen Bekir Akyol, ¨Arkadaşlarımız hastalıkla boğuşmaya başladı. Her gün toz zehir yutuyoruz. AS Çimento fabrikası Badeamağacı halkına zulmediyor. Bu zulüm insanların ölümüyle sonuçlanıyor. Talan edilmedik yer kalmadı. Bizler bu talana, bu hançerlemeye, insan sağlığını aykırı davranışlara izin vermeyeceğiz. Çünkü bu çimento fabrikasının bizim halkımıza en küçük maddi, manevi ve bitkisel bir katkısı yoktur. Birileri para kazanacak benim halkım sağlık sorunu yaşıyor. Çevremiz bitmiştir. Bugüne kadar bir kere zehirleniyorsak fabrika kapasitesi 3 katına çıktığında 3 kere zehirleneceğiz. Biz fabrikanın kendisine karşıyız¨ dedi.

‘KAPASİTE ARTIRIMI İÇİN GEREKLİ İZİNLER VERİLMİŞ’

Basın açıklamasında konuşan ve bölge halkının sorunlarını dinleyen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, ¨20 yıldır fabrikanın ham madde aldığı bu alan eksiden ormandı. Burada 20 yıllık ağaçlar var. Eğer bölge halkından biri bu ağaçlardan birini kesseydi jandarma hemen yakalardı. Ama gelin görün ki hem bir taraftan ormanlar yok edildi. Bir taraftan bu bölgede badem ağacı ve devamına giden su kaynakları mahvedilmiş durumda. Fabrikanın kapasite genişletmesini kabul etmiyoruz¨ şeklinde ses yükseltti. Bademağaçlı’ların mücadelesine destek verdiğini söyleyen CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Veli Çot, ¨Mevcut durumda zaten doğaya ve insanlara zarar vermiş. Bu fabrika için biz de hayır diyoruz. Kapatılması gereken bu fabrikanın şimdi üç katına çıkarılması için mevcut hükümet tarafından gerekli izinler verilmiş ve bu noktada 20 yıldır doğamız ve insanımız zarar görmüş. Kararlı ve haklı mücadelemiz sürecektir¨ dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kefir Haram mı? Kefir Ne Zaman Haram Olur?

Kefir Haram mı? Kefir Ne Zaman Haram Olur?