Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber ANTALYA’NIN PARASIYLA CAKA!

ANTALYA’NIN PARASIYLA CAKA!

Antalya’nın 27 yıllık atıksu geliri karşılığında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Bayram Albayrak’a ait ALKATAŞ’a yaptırılan Kemer-Çamyuva Arıtma Tesisleri’nin bakanlığın bütçesinden yapılıyormuş gibi aktarılması Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i isyan ettirdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ANTALYA’NIN PARASIYLA CAKA!

Antalya’nın 27 yıllık atıksu geliri karşılığında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Bayram Albayrak’a ait ALKATAŞ’a yaptırılan Kemer-Çamyuva Arıtma Tesisleri’nin bakanlığın bütçesinden yapılıyormuş gibi aktarılması Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i isyan ettirdi.

Gazetemiz Akdeniz Gerçek’in 1 Eylül 2022 tarihli sayısında ‘Akıl almaz devir’ başlığıyla manşete taşıdığı protokol Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başını ağrıtmaya devam ediyor. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un turizm yatırımlarının olduğu Antalya’da ve Muğla’da yapılan arıtma protokollerin kafaları karıştırdığını kaydettiğimiz haberimizde kamuyu protokol süresince gelir kaybına uğratan antlaşma ile arıtma tesisini yapan ve işleten firmanın ihya olduğunu kaydetmiştik. İki CHP’li Büyükşehir belediyesinin olduğu ilde yapılan protokolle belediyeler asli görevlerini protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devretmişti. Bakanlık da protokolle aldığı yetkiyle işi Bayram Albayrak’a ait ALKATAŞ’a vermişti. 

ALKATAŞ TAHSİLE BAŞLADI

Uzmanların verdiği bilgiye göre yaklaşık 7-8 yılda toplanacak atıksu bedeli ile bu yatırımın amorti edilmesi mümkünken Serik Arıtma Tesisi, yapımı ve 20 yıl işletilmesi karşılığında ALKATAŞ’a verildi. AKATAŞ, 2 yıldır ASAT tarafından faturalara tahakkuk edilen atıksu bedelini ASAT’ın tahsil edip etmediğine bakmadan alıyor. Toplam 20 yıl boyunca da tesis ALKATAŞ tarafından işletilecek. 

Edinilen bilgiye göre AKP’li Menderes Türel döneminde başlayan çalışmalar ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt tarafından devam ettirilmiş 2019’da Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nden protokol yetkisi geçmiş ve yatırım tamamlanmıştı. Bakanlık adına yatırımı yapan ve işleten ALKATAŞ firması atıksu bedellerini tahsile 2022 yılında başlamıştı.

Ekran Görüntüsü 2024 02 20 175200

BELEDİYE 20 YIL ATIKSU BEDELİ ALAMAYACAK!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT Genel Müdürlüğü’nün bu protokolle İSKİ Kanunu ile kendisine verilen arıtma yapımı yetkisini 20 yıllık atık su bedelinden vazgeçerek Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devrettiğini duyurduğumuz haberimizde Kemer’de ve Alanya’da da benzeri arıtma yatırımlarının yapılması öngörüldüğünü kaydetmiştik. 

MART AYINDA HİZMETE GİRECEK 

Geçtiğimiz Antalya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yapımı devam eden Kemer-Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisi'ni ziyaret etti ve incelemede bulundu. Bakan Ersoy, gelecek ay açılacağını duyurduğu tesis ile ilgili 17 Şubat 2024 tarihinde şu paylaşımı yaptı: “Antalya'mızda bugün, bölgenin atık su ve kanalizasyon sorununu çözmek üzere çalışmalarımızı sürdürdüğümüz Kemer-Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunduk. Çevreye duyarlı bir şekilde dizayn edilen projemizin inşaatında artık son aşamaya geldik. Atık suları deniz içerisinde 800 metre ileri taşıyarak deşarj edecek olan 45 bin m³/gün kapasiteli tesisimizi inşallah önümüzdeki ay itibarıyla hizmete sunacağız.”

Muhittin Böcek Paylaşım

BAKAN’A BAŞKAN’DAN GÖNDERME 

Bakan Ersoy’un Kemer-Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisi’nde yaptığı inceleme sonrası paylaşımı CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i rahatsız etti. Başkan Böcek, “Sayın Bakanım, Ülkemizin turizm gelirinin % 40’nı sağlayan Antalya’mızda, faydalandırılmadığımız konaklama vergilerinin bir kısmıyla bile Kemer-Çamyuva Arıtma Tesisleri yapılabilecekken; İşbirliği Protokolü ile Antalya Büyükşehir Belediyemizin 27 yıllık Kemer atık su gelirlerini vererek tesisimizi yaptırdığımızı vatandaşlarımıza hatırlatmayı borç biliyoruz. Tesisimiz Antalya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun.”

 Songül BAŞKAYA 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Realme 11 tanıtıldı: Mobil oyun severler için yeni bir standart!

Realme 11 tanıtıldı: Mobil oyun severler için yeni bir standart!