Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya Güver Kanyonu'nda özelleşme tehdidi

Antalya Güver Kanyonu'nda özelleşme tehdidi

Antalya’da Düzlerçamı Milli Parkı’nda yer alan ve uzun süredir giriş yasağı bulunan Güver Kanyonu Tabiat Parkı için ihaleye çıkıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü’nce çıkılan “Güver Kanyonu Tabiat Parkı Yapım İşi” başlıklı ihale dikkat çekti

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Güver Kanyonu'nda özelleşme tehdidi
MUHABİR: Arda KIR

Döşemealtı ilçesinde bulunan Güver Kanyonu Tabiat Parkı’na 2 adet tuvalet, 1 adet giriş kontrol ünitesi yapılması için ihaleye çıkıldı. Uzun süredir yaban hayatı korumak için giriş yasağı bulunan Güver Kanyonu’na tuvalet ve giriş ünitesi yapımı için çıkılan ihale dikkat çekti.

Güver Kanyonu6

Beydağları Sahil Mili Park Müdürlüğü’ne giderek, yetkililere ‘Tuvalet ve giriş ünitesi ihalesi sonrası bu alan kiraya verilecek mi?’ sorusunu yönelten Akdeniz Gerçek’e, ‘İdarenin takdiri’ cevabı verildi. 

Guver Ucurumu Kanyonu Dere

Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan yapım uzun süredir yaban hayatı korumak için giriş yasağı olduğu öğrenilen Güver Kanyonu’nda tuvalet ve giriş ünitesi yapımı sonrası, alanın Orman Bölge Müdürlüğü tarafından mı işletileceği yoksa kiraya mı verileceği bilinmiyor. Beydağları Sahil Mili Park Müdürlüğü’ne giderek, yetkililere ‘Tuvalet ve giriş ünitesi ihalesi sonrası bu alan kiraya verilecek mi?’ sorusunu yönelten Akdeniz Gerçek’e, ‘İdarenin takdiri’ cevabı verildi. 

Whatsapp Image 2024 08 13 At 10.48.17

İHALE 3 EYLÜL 2024’TE

Zengin bitki çeşitliliği ile Antalya’nın doğal harikalarından biri olan Döşemealtı ilçesi Düzlerçamı Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan, 2007 yılında kurulan Güver Kanyonu Tabiat Parkı yıllar boyu ziyaretçilere hizmet verdi. 115 metre yüksekliğe, 20- 30 metre genişliğe sahip, 2 kilometre uzunluğundaki kanyonun, araştırmalara göre 1 milyon yılda oluştuğu ifade ediliyor. Üç çayın birleştiği, maki çeşitliklerini olduğu, birçok yabani hayvana ev sahipliği yapan kanyonda gerçekleşecek ihale sonrasında özelleşme tehlikesi bulunuyor. Tarım Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü tarafından çıkılan ihalede komisyon 3 Eylül 2024 Salı günü 11.00’de Muratpaşa ilçesi Sedir Mahallesi Vatan Bulvarı Orman Bölge Müdürlüğü yerleşkesi içindeki makine ikmal tamirhanesi üzerinde bulunan DKMP Ofisi’nde toplanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Temmuzda ihracatın yarısını 6 sektör üstlendi

Temmuzda ihracatın yarısını 6 sektör üstlendi