Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi, Avrupa Birliği’nin Ufuk 2020 projesi olan ‘Food Trails-Gıda Yolları’ öğrenme programı çerçevesinde, Belçika’nın Roeselare Belediyesi ile Yunanistan’ın Selanik kentinde teknik bir gezi düzenledi.
Gıda Politikaları ve Sürdürülebilirlik
Bu teknik gezi, gıda politika sistemleri, sağlıklı beslenme, kentsel tarım, toplumsal katılım ve sürdürülebilir gıda konularında bilgi alışverişi ve atölye çalışmalarının gerçekleştirildiği 3 günlük bir programdı. Muratpaşa Belediyesi, bu programda aşevi çalışmaları, Sağlıklı Muratpaşa Hareketi, balkon bahçeciliği ve pandemi döneminde gerçekleştirilen kentsel tarım uygulamaları hakkında bir sunum yaptı.
Muratpaşa’nın Gıda Politika Rehberi
Gıda Yolları projesi, Avrupa genelindeki şehirleri, gıda sistemi dönüşümünün merkezine yerleştirmeyi hedefliyor. Şehir eşleştirmeleri aracılığıyla, tarladan sofraya yolculuğun sürdürülebilir hale getirilmesi, toplulukların güçlendirilmesi, kaynakların sıfır atıkla kullanılmasının teşvik edilmesi, davranış değişikliğinin desteklenmesi, insanların sağlıklı ve güvenli beslenmesinin sağlanması ve yerel yönetimlerin kentsel gıda alanında politika geliştirmelerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Programın sonunda, ‘Muratpaşa Gıda Politika Rehberi’ hazırlanacak. Bu rehber, Muratpaşa’nın gıda politikalarının gelecekteki yönünü belirleyecek.