Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Yeşilçam'dan soykırımı kınıyoruz!

Yeşilçam'dan soykırımı kınıyoruz!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteklediği, Yozgat Valiliği himayesinde, Bozok Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen 2. Bozok Film Festivali, 25-28 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluştu. Festivalin açılış programı, Yeşilçam'ın unutulmaz isimleri Perihan Savaş ve Ediz Hun'un katılımıyla gerçekleşti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeşilçam'dan soykırımı kınıyoruz!
KAYNAK: İHA

Yozgat Valisi ve Bozok Üniversitesi Rektörü, Yeşilçam Yıldızlarına Plaket Takdim Etti

Açılış programında, Bozok Film Festivali'nde değerlendirilmeye hak kazanan filmlerden kesitler sunulurken, Perihan Savaş ve Ediz Hun'un Yeşilçam'a damga vurmuş filmleri de izleyicilerle paylaşıldı. Ayrıca programda Yozgat'ı tanıtan bir tanıtım filmi de gösterildi. Programın sonunda Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Yeşilçam'ın usta isimlerine plaket ve hediye takdim etti.

kınama2

Perihan Savaş ve Ediz Hun, İsrail'in Filistin'e Yönelik Saldırılarını Sert Bir Dille Kınadılar

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, festivalin gelecek yıllarda daha geniş kapsamda düzenleneceğini belirterek, "Türk sineması, bu coğrafyanın özünü ve insanlarının yaşanmışlıklarını anlatma konusunda büyük bir öneme sahiptir. Geçen yıl başlatılan Bozok Film Festivali, bu güzellikleri ve yaşanmışlıkları kuşaktan kuşağa aktarmak amacıyla düzenlenmektedir. Bu programı önümüzdeki yıllarda sinema, türkü ve tiyatro festivali olarak daha geniş bir çerçevede sürdüreceğiz" dedi.

Televizyon ve Sinema Kanunu Eksikliği Eleştirildi: Sanata Destek Talep Edildi

Perihan Savaş, sinema ve tiyatroya destek sağlamanın en iyi yolu olarak film festivallerini gösterirken, her ilin kendi festivaline sahip olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca televizyon ve sinema haklarını düzenleyen bir kanunun gerekliliğine dikkat çekerek, bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

kınama1

İnsanlık Dışı Saldırılara Karşı Güçlü Sesler!

Savaş, aynı zamanda İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayarak, bunu bir soykırım olarak gördüğünü belirtti. "İnsanlar ve çocuklar orada çok kötü durumdalar. Artık İsrail'in durması gerekiyor, bütün ülkeler elini taşın altına koymalı" dedi.

Ediz Hun da İsrail'in saldırılarını insanlık dışı bir davranış olarak nitelendirerek, barışın sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca ABD'nin tutumunu eleştirerek, insan yaşamının değerini ve korunması gerekliliğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Katil KYK! Asansörde 1 öğrenci öldü!

Katil KYK! Asansörde 1 öğrenci öldü!