Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat TÜREL GİTTİ ALTIN PORTAKAL'A DESTEK BİTTİ!

TÜREL GİTTİ ALTIN PORTAKAL'A DESTEK BİTTİ!

Menderes Türel’in döneminde Altın Portakal Film Festivali’ne destek yağdıran Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muhittin Böcek’in döneminde musluğu kıstı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜREL GİTTİ ALTIN PORTAKAL'A DESTEK BİTTİ!

Arda KIR

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 60’ncı yılı için düzenlenen organizasyonun bilgilendirme toplantısı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Jüri Başkan Demet Akbağ, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür ve Festival Direktörü Ahmet Boyacıoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda 60’ncı yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde onur ödüllerinin kazananları da açıklandı. Onur ödüllerini; Sanatçılar Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer Onur Ödülü'ne layık görülürken, Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli ise Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

ALTIN PORTAKAL Onur ödülÜ SAHİPLERİNİ BULDU

“ANTALYA GENÇLERLE YÜKSELECEK”

Toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Ülkemizin ilk ve en uzun soluklu festivali, Antalya’mızın gururu olan Altın Portakalımız, bizden önce fazlaca yara almış ve tahrip edilmişti. Özüyle, doğasıyla oynanmıştı. Bu nedenle göreve gelir gelmez festivalimize hak ettiği değeri yeniden vermenin sorumluluğuyla hareket ettik ve 56’ncı yılında Altın Portakalımızı özüne döndürdük. Türk sineması ve bileşenleriyle daha anlamlı olan festivalimizin sönen ışığı yeniden parladı. Ama biz bu kadar ile yetinemezdik ve yetinmemeliydik. Kendi değerleriyle yeniden buluşan Altın Portakalımız, her geçen yıl yenilenmeli ve uluslararası arenada daha fazla güçlenmeliydi. Bu düşünceler ışığında sanatçılarımız, sektör temsilcilerimiz, sinema emekçilerimiz ile birlikte ortak akılla aldığımız kararlar doğrultusunda Altın Portakalımızda ilkleri hayata geçirdik. Geleceğin sinemacılarına destek olmak ve onlara ilham vermek amacıyla Altın Portakal Sinema Okulu'nu hayata geçirdik. Festivalimizde her yıl ülkemizin farklı şehirlerindeki üniversitelerde eğitim gören yüzlerce öğrenciyi ağırladık. 'Gençler üretecek, Antalya gençlerle birlikte yükselecek’ sloganıyla hayata geçirdiğimiz sinema okulumuz ile hayallerine giden yolda gençlerimize destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Altın Portakalımıza kazandırdığımız bir diğer yenilik ise, edebiyat uyarlaması uzun metraj senaryo yarışması oldu. Böylece edebiyatımızın nitelikli eserlerinin sinemaya uyarlanmasını teşvik ediyoruz” diye konuştu.

aras farah

“SANATIN BİRLEŞTİRİCİ YANI”

Jüri Başkanı Demet Akbağ, “Altın Portakal her zaman heyecan vericidir. Altın Portakal sektör için herkesi bir araya getirir. Eski günler gözümde canlandı. Altın Portakal sektörün buluştuğu, insanları kaynaştıran, seyirciyle birlikte olmasını sağlayan, sanatın birleştirici yanını en güzel görebileceğiniz etkinliklerden biridir. Bizim gururumuzdur. Bu Türkiye’nin en önemli ödül töreni ve bu şehre mahsus sadece. Antalya’nın her türlü görseliyle, heykelciğiyle sembolü haline gelmiş. 60. yılda, bu özel yılda jüri başkanı olduğum için gurur duyuyorum. Benim için gurur verici hem ödülünü aldığım bu kadar ünlü festivalin bir parçasının jüri başkanı olmak sorumluluğumuz da büyük” ifadelerini kullandı.

BİLET FİYATLARI 5 TL

Festival ile ilgili teknik bilgileri paylaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, “Altın Portakal Film Festivali’nin 60. yılında merkezde yapacağımız programların yanı sıra 3 ilçemize konuk olacak. Alanya’da 7-8-9 Ekim, Manavgat ve Kumluca’da 7 ve 14 Ekim tarihlerinde festival programlarından seçki vatandaşlarımızla buluşacak. Festivalimiz ‘Atatürk’ belgeseli ile açılacak. Belgesel hem şehir merkezindeki salonlarda hem de Alanya Manavgat’a ve Kumluca ilçesinde gösterilecek. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na 43Ulusal Belgesel Film Yarışması'na 56, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'na 164 film başvurdu. 10 uzun metraj film, 8 belgesel film, 14 kısa metraj film Altın Portakal heykelciği için heyecan yaşayacak. Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışmamızda bu yıl 10 film yer alacak. Festival çerçevesinde sinema sektörünü bu yıl toplam 1 milyon 945 bin ödül ile destekleyeceğiz. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda 1 milyon 275 bin lira değerinde ödül dağıtacağız. 10. yaşını kutlayan Antalya Film Forum'un 5 ayrı platformunda 550 bin lira değerinde ödül verilecek. Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması'nın 2. yılında 120 bin liralık destek vereceğiz. Bilet fiyatları 5 TL olarak devam edecek. 2019’da festivali 11 milyon TL’ye gerçekleştirmiştik” diye konuştu.

“İMTİNA ETMEYİN KORTEJE GELİN”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, "Birçok arkadaşım bu korteje katılmaktan imtina ediyor. Biz sektör insanları olarak, biz oyuncular, yapımcılar hepimiz bu sinema geleneğini ayakta tutmak zorundayız. Bu bizim asli görevimiz. Bu sebeple tüm dostlarımı Altın Portakal kortejine davet ediyorum. Bu geleneği ayakta tutarsak sinema ayakta kalacak. Büyük ustalar o kortejden halkı selamlamışlar. Hiçbirimiz o ustalardan büyük değiliz. Bizim de bu geleneği devam ettirme zorunluluğumuz var. Bir serzeniş olarak algılansın bu. Biz oyuncular, yönetmenler, yapımcılar hepimiz bu sinema geleneğini ayakta tutmak zorundayız" diyerek yurttaşı korteje çağırdı.

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri üyeliğini Demet Akbağ (Jüri Başkanı), Ali Aga, Ayşegül Aldinç, Mehmet Günsür, Onur Saylak, Özcan Alper, Sema Kaygusuz yapacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaşlı adam feci şekilde can verdi

Yaşlı adam feci şekilde can verdi