Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Tunceli'de Kaçak Kazı Sırasında Urartular Dönemine Ait Su Sarnıcı Bulundu

Tunceli'de Kaçak Kazı Sırasında Urartular Dönemine Ait Su Sarnıcı Bulundu

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 2014 yılında yapılan kaçak kazı sonucu ortaya çıkan alanın Urartular dönemine ait olduğu belirlendi. İncelemelerde, alanın doğal bir yapı olmadığı ve tarihi bir su sarnıcı olduğu anlaşıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tunceli'de Kaçak Kazı Sırasında Urartular Dönemine Ait Su Sarnıcı Bulundu
KAYNAK: İHA

Tunceli’nin Pülümür ilçesi Közlüce köyü Erencik Boğazı Kalecik Taşı mevkiinde 2014 yılında yapılan kaçak kazının sonuçları açıklandı. Yargıya intikal eden olay sonrası, Pülümür Asliye Ceza Mahkemesi tarafından suçun yerinde tespiti amacıyla alanda keşif yapıldı. Erzurum Atatürk Üniversitesinden keşfe katılan teknik bilirkişi heyeti, kaçak kazı yapılan alanın doğal bir yapı olmadığını, aksine Urartular dönemine ait bir su sarnıcı olduğunu belirledi.

A W231372 02

Teknik İncelemelerde Elde Edilen Bulgular

Teknik bilirkişi heyetinin yaptığı incelemelerde, kaçak kazı yapılan alanın kayaya oyma şeklinde basamaklarla yaklaşık 250 metre derinliğe kadar indiği tespit edildi. Bu derinlikten sonra sarnıcın su ile dolu olduğu ve kaçak kazı yapan kişilerin doğaya ve tarihi değeri olan yapıya zarar verdikleri saptandı.

A W231372 03

Tarihi ve Doğal Değerin Korunması İçin Alınan Önlemler

Yetkililer, tarihi su sarnıcının korunması ve bölgenin güvenliği için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti. Tarihi eserlerin korunması ve kaçak kazıların önlenmesi için bölgede denetimlerin artırılacağı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uşak'ta Feci Kaza: Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Uşak'ta Feci Kaza: Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti