Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Sivas’ın geleneksel kıyafetleri sosyetenin ilgi odağı oldu

Sivas’ın geleneksel kıyafetleri sosyetenin ilgi odağı oldu

Sivas'ın köylülerinin geçmişte günlük hayatın parçası olan geleneksel elbiseler, son günlerde büyük bir rağbet gördü. İşte detaylar..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas’ın geleneksel kıyafetleri sosyetenin ilgi odağı oldu
KAYNAK: İHA

Sivas ve köylerinde geçmişte günlük hayatta kullanılan geleneksel elbiseler, günümüzde sosyeteden büyük ilgi görmeye başladı. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi nedeniyle bu kıyafetlerin satışlarında belirgin bir artış yaşandı.

Geleneksel Kıyafetlerin Sosyete Tarafından Tercih Edilmesi

Geçmiş yıllarda köylerde kadınların vazgeçilmezi olan geleneksel kıyafetler, zamanla yerini düz ve sade elbiselere bırakmıştı. Ancak son dönemde, özellikle sosyetede modanın bir parçası haline gelmiş olan bu geleneksel kıyafetler, festival ve düğünlerde tercih ediliyor. Renkli bindallılar ve elbiseler, köylerde günlük kullanımdan çıkarak özel etkinliklerde yer almaya başladı.

A W270157 03

Geleneksel Kıyafetlerin Satışındaki Artış

Sivas’ta yöresel kıyafetlerin satışını yapan İbrahim Arslan, geleneksel kıyafetlere olan talebin arttığını belirtti. Arslan, 'Burada genelde yöresel kıyafetler satıyoruz. Ürünlerin çoğu kendi imalatımız. Talep genellikle il dışı ve yurtdışından geliyor; İstanbul, İzmir, Almanya, Fransa, Hollanda gibi yerlerden bizlere ulaşıyorlar. Satışların yüzde 90’ı dışarıya yapılıyor. Günlük kullanılan şalvarlardan bindallılara, pazenlerden kadifelere kadar çeşitli ürünler, hem Sivas’ın yerlisi hem de gurbetçiler tarafından kullanılabiliyor. Bir kıyafetin yapımı bir hafta sürebiliyor. Şu anda festivallerde ve düğünlerde geleneksel olarak kullanılmaya başlandı' dedi.

A W270157 04

Geleneksel Kıyafetleri Gelecek Nesillere Taşımak

İzmir’den Sivas’a düğün için gelen Melek Yaylaeri, yöresel kıyafetlerin önemini vurguladı: 'Yöresel elbise almak için İzmir’den geldim. Bu kıyafetleri düğünlerimizde ve kına gecelerimizde giyeceğiz. Bu kıyafetleri, ninelerimiz ve babaannelerimiz kullanırmış ama nasıl olduğunu bilmiyorum. İlk defa giyeceğim ve çocuklarıma saklamak istiyorum. Yöresel kıyafetlerimizin kaybolmamasını istiyorum' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da operasyon: 266 şüpheli yakalandı

Adana'da operasyon: 266 şüpheli yakalandı