Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Sivas Uluslararası Film Festivali Başlıyor! 2.328 Eser Yarışacak

Sivas Uluslararası Film Festivali Başlıyor! 2.328 Eser Yarışacak

Sivas'ta düzenlenecek olan Uluslararası Film Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı. 27-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde 2.328 eser yarışacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas Uluslararası Film Festivali Başlıyor! 2.328 Eser Yarışacak
KAYNAK: İHA

Sivas Valiliği ve İletişim Fakültesi iş birliğiyle Sivas'ta ilk kez uluslararası film festivali düzenleniyor. Festivalin tanıtım toplantısı, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleşti.

A W210996 05

"Festival şehrimizde bir kültür sanat rüzgârı estirecek"

Toplantıda konuşan Vali Yılmaz Şimşek, Sivas'ın tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekerek, şehrin sanatsal etkinliklerle daha da tanınacağını belirtti. Şimşek, "Bu festivalin, sinemaya ilgi duyan öğrenciler, akademisyenler ve sektörde çalışan profesyonelleri bir araya getirerek Sivas'ın eşsiz güzelliklerini tanıtacağını düşünüyoruz," dedi. Festival, 27 Mayıs'ta başlayıp 31 Mayıs'ta sona erecek.

A W210996 02

"Festivalin detayları açıklandı"

İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Onur Taydaş, festivalin Sivas için önemli bir tanıtım fırsatı olduğunu vurguladı. Taydaş, "Kasım ayında başladığımız bu yolda, uluslararası film festivalinin Sivas'a artı bir değer katmasını amaçladık. 10 Mart 2024'te başvuruları almaya başladık ve 2.328 başvuru ile büyük ilgi gördük," dedi. Ön jürilerin değerlendirmesi sonucu 10 finalist belirlendi. Festivalde kurmaca ve belgesel dallarında ödüller verilecek. Ayrıca, festival boyunca söyleşiler, film gösterimleri ve konserler düzenlenecek.

Festival, Sivas'ın kültürel zenginliklerini tanıtmak ve sinema sektöründe önemli bir yere sahip olmayı hedefliyor. 27-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek bu etkinlik, hem şehre hem de katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak.

A W210996 03

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÖSYM duyurdu! 2024-YKS sınava giriş belgeleri erişime açıldı

ÖSYM duyurdu! 2024-YKS sınava giriş belgeleri erişime açıldı