Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat RTÜK, Netflix, MUBİ ve BLU TV’ye idari yaptırım uyguladı

RTÜK, Netflix, MUBİ ve BLU TV’ye idari yaptırım uyguladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), haftalık olağan toplantısında Netflix, MUBİ ve BLU TV'ye yönelik yaptırımlar uygulandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
RTÜK, Netflix, MUBİ ve BLU TV’ye idari yaptırım uyguladı
KAYNAK: İHA

RTÜK, abonelik sistemiyle yayın yapan seç-izle platformlarına dair hazırlanan izleme raporlarını değerlendirdi. Bir önceki toplantıda Prime Video'ya 'Sosis Partisi' isimli yapım için yaptırım uygulayan RTÜK, aynı yapımın Netflix'te de bulunduğunu tespit ederek Netflix'e yaptırım uygulama kararı aldı. RTÜK'ün yazılı açıklamasında, 'Sosis Partisi' isimli filmin cinsel içerikli sahnelerinin 6112 sayılı Kanun'da yer alan 'Yayın hizmetleri, toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz' hükmüne aykırılık teşkil ettiği belirtildi.

Indir (1)-13

'Climax' Filmi de Rapor Konusu

BLU TV ve MUBI'de yayınlanan Fransa ve Belçika ortak yapımı 'Climax' filmi de RTÜK raporlarına konu oldu. RTÜK, filmin birçok sahnesinde şiddet ve cinselliğin açık bir şekilde tasvir edildiğini, cinselliğin ensest ve eşcinsellik boyutlarıyla kurgulanmış şeklinin ekrana getirildiğini, sigara-alkol-uyuşturucu-LSD kullanımı, argo dil kullanımı ve müstehcenliğin ön plana çıkarıldığını tespit etti.

Yaptırım Kararları

RTÜK'ün açıklamasında, 'Climax' filminin genel ahlak ve aile yapısının korunması ilkelerine aykırılık teşkil ettiği değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda, hem BLU TV hem de MUBI'ye üst sınırdan idari para cezası ve filmin katalogdan çıkarılması müeyyidesi uygulandı.

RTÜK'ün bu yaptırımları, dijital platformlardaki içeriklerin toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve aile yapısına uygunluğunun denetlenmesi amacıyla alındığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Japonya'da Pirinç Stokları 25 Yılın En Düşük Seviyesinde

Japonya'da Pirinç Stokları 25 Yılın En Düşük Seviyesinde