Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Körfez Belediyesi'nin Geleneksel Altın Kiraz Festivali Coşkulu Başladı

Körfez Belediyesi'nin Geleneksel Altın Kiraz Festivali Coşkulu Başladı

Körfez’de düzenlenen Altın Kiraz Festivali, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünde başladı. Mehteran eşliğinde yapılan kortej yürüyüşüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Körfez Belediyesi'nin Geleneksel Altın Kiraz Festivali Coşkulu Başladı
KAYNAK: İHA

Körfez’de düzenlenen Altın Kiraz Festivali, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünde başladı. Mehteran eşliğinde yapılan kortej yürüyüşüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yürüyüş sırasında Körfez Belediyesi sporcuları dev Türk bayrağı açarken, Kazakistan’dan gelen dombra ekibi ve Yerel Kültür Platformu üyeleri de renk kattı.

Halk Oyunları ve Konser İzleyenleri Büyüledi

Yürüyüş sonrası Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başlayan etkinliklerde, Körfez Belediyesi Halk Oyunları Ekibi büyük beğeni topladı. Gösteri sonrası konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, festivalin 50. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Kiraz Festivali, ilçemizin kültürel mirasını canlı tutma adına önemli bir etkinlik" dedi.

A W241294 03

Kirazın Önemi Vurgulandı

Başkan Söğüt, konuşmasında kirazın üretimine verilen önemi vurgulayarak, "Her yıl vatandaşlarımıza ücretsiz kiraz fidanı dağıtarak bu değerimizi koruyoruz. Kiraz, sadece bir meyve değil, kültürel ve ekonomik bir simgedir" şeklinde konuştu.

A W241294 02

Etkinlikler Devam Edecek

Festival kapsamında cumartesi günü yerel sanatçıların konseri düzenlenecek. Pazar günü çocuk ve uçurtma şenlikleri yapılacakken, pazartesi günü Hereke Kalesi'nde 2. Kısa Film Festivali'nin galası gerçekleştirilecek.

A W241294 04

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şırnak'ta Serinlemek İçin Girdiği Derede Boğulma Tehlikesi Geçiren 15 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti

Şırnak'ta Serinlemek İçin Girdiği Derede Boğulma Tehlikesi Geçiren 15 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti