Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Edirne kurtuluşunun 101.yılını coşkuyla kutladı

Edirne kurtuluşunun 101.yılını coşkuyla kutladı

Edirne, düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Ancak bu yıl, kutlamalar yağmur altında gerçekleşti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Edirne kurtuluşunun 101.yılını coşkuyla kutladı
KAYNAK: İHA

Edirne Valisi Yunus Sezer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Berat Acar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Atatürk heykeline çelenk sunumuyla başlayan törene katıldı.

AW084572_02

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşu canlandırıldı

Kutlama töreni, olumsuz hava şartları ve yağmur nedeniyle Talat Paşa Asfaltı'ndan Mimar Sinan Spor Salonu'na alındı. Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kutlamalar, şehrin kurtuluşunu simgeleyen etkileyici bir seremoni ile başladı. Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunu, Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri canlandırdı.

AW084572_07

Dönemin Edirne Valisi Şakir Bey'i temsil eden Selimiye Kız Meslek Lisesi öğrencisi Ertuğrul Perçin, heyecan dolu anlar yaşayarak Edirne Valisi Yunus Sezer'e Türk bayrağını teslim etti. Vali Sezer, genç valilerle yönetileceğine inanarak, "Bu vatan sizin gibi genç valilerle yönetilecektir. Bu devletin, bu milletin ve de bu vatanın bağımsızlığının en kutsal işareti olan bu bayrağı teslim alıyorum, şeref duyuyorum ve göndere çekilmek üzere arkadaşlarıma teslim ediyorum” ifadelerini kullandı.

AW084572_08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunduğu programda, halk oyunları gösterileri büyük ilgi gördü. Kutlama programı, kortej geçişiyle sona erdi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sermaye tutarları 5 kat arttı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Sermaye tutarları 5 kat arttı! Resmi Gazete'de yayımlandı