Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Çankaya Belediyesi'nden Sanata Destek

Çankaya Belediyesi'nden Sanata Destek

Çankaya Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Ahmet Umur Deniz'in "Yurtsuz Bedenler" sergisi, Başkent'in sanatseverlerini tarihsel bir yolculuğa davet ediyor. Anadolu coğrafyasının derinliklerinden ilham alan eserler, toplumsal tarihin çarpıcı anlarını sanatseverlerle buluşturuyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çankaya Belediyesi'nden Sanata Destek
KAYNAK: ANKA

Çankaya Belediyesi, sanatın başkentteki yükselen değerlerinden biri olan Ressam Ahmet Umur Deniz'in son sergisine ev sahipliği yapıyor. Ünlü ressamın "Yurtsuz Bedenler" isimli sergisi, 9 Şubat'ta Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi (2)

Serginin Detayları

Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşen serginin küratörlüğünü Semra Sancak üstleniyor. Sergi, 9 Şubat itibariyle ziyarete açıldı ve Şubat ayı sonuna kadar sanatseverler tarafından görülebilecek. Sergide, Anadolu coğrafyasında yaşanan ve tarihe damga vurmuş olayları konu alan 300 eser bulunuyor.

Sergi (5)

Sanatın İfadesi: "Yurtsuz Bedenler"

Ahmet Umur Deniz'in eserleri, Şeyh Bedreddin İsyanı'ndan Gezi Direnişi'ne, rant kültürüne karşı çıkan 'Nöbetçi'lerden, zorunlu göçle yüzleşen 'Mülteciler'e kadar geniş bir toplumsal tarihi kapsıyor. Sanatçı, bu eserlerinde toplumun dönemsel ve tarihsel dönüşümünü sanat tarihi üzerinden yansıtıyor.

Sergi (1)

Sergi Bilgileri ve Ziyaret Saatleri

Sergi, 29 Şubat 2024 tarihine kadar Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ziyaret edilebilecek. Merkez, haftanın her günü 09.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor.

Sergi (6)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Doğal gaz tüketimi ücretsiz hale getirilmişti: Peki ya şimdi?

Doğal gaz tüketimi ücretsiz hale getirilmişti: Peki ya şimdi?