Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Bu yemek Antalya'ya özgü! İsmini ilk defa duyacaksınız

Bu yemek Antalya'ya özgü! İsmini ilk defa duyacaksınız

Antalya’da Ramazan ayının vazgeçilmez yemeği olan Holuşka'yla ilgili detaylar... Bu yemeğin Antalya'ya özgü olduğu bildirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bu yemek Antalya'ya özgü! İsmini ilk defa duyacaksınız
KAYNAK: Haber Merkezi

Holuşka, Antalya’nın Akseki, İbradı, Ormana, Ürünlü gibi ilçelerinde sevilen bir yemektir.

Peynirli bir mantı çeşidi olan Holuşka, un, tuz ve su ile hazırlanan hamurun, yöresel keçi peyniri veya çökelek ile doldurulmasıyla yapılır.

Hamurun şekli yarım aydır ve kaynar suda haşlanır.

Üzerine eritilmiş tereyağı ve kırmızı toz biber eklenerek servis edilir.

Holuşka, Antalya’da Ramazan ayının vazgeçilmez bir yemeğidir.

Çünkü bu yemeğin tokluk hissi verdiği ve enerji verdiği düşünülür. Bu yüzden Ramazan sofralarının baş tacıdır.

TARİFİ... NASIL YAPILIR?

Holuşka, Antalya yöresine özgü bir hamur işi yemeğidir. Kıymalı veya peynirli iç harcıyla hazırlanan holuşkalar, salçalı suyun içinde pişirilerek servis edilir. Holuşka yapmak için öncelikle un, tuz ve suyla sert bir hamur yoğurun ve 20 dakika dinlendirin. Sonra hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde açın ve içine kıymalı veya peynirli harçtan koyup D şeklinde kapatın. Kaynayan tuzlu suya holuşkaları atın ve suyun yüzüne çıkana kadar haşlayın. Ayrı bir tavada tereyağı ve kırmızı biberi kızdırın. Holuşkaları süzüp tabaklara alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirin. Sıcak olarak afiyetle yiyin.

Tayfun Akyatan

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'den Filistin'deki Şifa Hastanesi'ne baskın

İsrail'den Filistin'deki Şifa Hastanesi'ne baskın