Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Atatürk'ün Elazığ ziyareti 86. yıl dönümünde anıldı

Atatürk'ün Elazığ ziyareti 86. yıl dönümünde anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a tarihi ziyareti, 86. yıl dönümünde düzenlenen etkinliklerle anıldı. Atatürk'ün konakladığı oda, saygı ve gurur dolu bir törenle ziyaret edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Atatürk'ün Elazığ ziyareti 86. yıl dönümünde anıldı
KAYNAK: İHA


Elazığ'da düzenlenen etkinlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehre gelişinin 86. yıl dönümü anısına gerçekleştirilen çelenk koyma töreni ve diğer etkinliklerde, protokol üyeleri Atatürk'ün konakladığı odayı ziyaret etti. Vali Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay ve diğer katılımcılar, öğretmenevi önünde gerçekleşen törende Atatürk heykeline çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri, Atatürk'ün konakladığı odayı ziyaret etti.

AW078369_06

İlimiz adına bir gurur vesilesidir

Vali Toraman, Atatürk'ün Elazığ ziyaretinin 86. yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutladıklarını belirtti. Atatürk'ün Cumhuriyetimizin kurucusu olarak Elazığ'a teşrif etmesinin, şehrin hoşgörü, sevgi, barış ve kardeşlikle yoğrulduğunu vurgulayan Vali Toraman, şu ifadeleri kullandı: ''Cumhuriyetimizin kurulmasının ardından gerçekleştirdiğiniz yurt gezilerinde Elazığ'a yer vermeniz, ilimiz adına bir gurur vesilesidir. Bu kadim şehrin mert, yiğit ve vatanperver insanları, o gün sizi nasıl yüreğine bastıysa, bugün de aynı hissiyat ve özlemle manevi varlığınızı yaşatmaktadır.''

AW078369_02

Törene Vali Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren, kamu kurum müdürleri, emniyet ve askeri personel, öğretmenler ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Bu anlamlı etkinlik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a olan tarihi ziyaretinin izlerini yaşatmak ve anlamlandırmak adına düzenlenmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2017 model Fiat marka araç

İcradan satılık 2017 model Fiat marka araç