Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Astrofotoğrafçı Murat Oktay Samanyolu'nu Uzun Pozlama Tekniğiyle Çekti

Astrofotoğrafçı Murat Oktay Samanyolu'nu Uzun Pozlama Tekniğiyle Çekti

Eskişehir’de astrofotoğrafçılıkla ilgilenen Murat Oktay, Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz Mahallesi'nde uzun pozlama tekniği ile etkileyici bir samanyolu fotoğrafı çekti. Oktay, 601 fotoğrafın bir araya gelmesiyle oluşturduğu time lapse (zaman atlamalı) çekimle bölgenin doğal güzelliklerini gözler önüne serdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Astrofotoğrafçı Murat Oktay Samanyolu'nu Uzun Pozlama Tekniğiyle Çekti
KAYNAK: İHA

Eskişehir'de astrofotoğrafçılıkla ilgilenen Murat Oktay, Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz Mahallesi'nde dikkat çekici bir projeye imza attı. 4 yıldır bu alanda hobi olarak çalışan Oktay, gece çekimleriyle samanyolu fotoğrafları ve zaman atlamalı (time lapse) çekimler yapıyor. Son olarak, Karakaya Tırmanış Bahçesi'nde gerçekleştirdiği uzun pozlama tekniğiyle çektiği samanyolu fotoğrafları, bölgenin doğal güzelliklerini gözler önüne serdi.

Çekimler 5 Saat Sürdü

Çekimi 5 saat sürede bitirdiğini aktaran Oktay, “Çekimlerimi Mayıs-Ekim ayları arasında yapabiliyorum. Bu aylar arasında samanyolu galaktik merkezini görebiliyoruz yani daha net ifade etmem gerekirse hava durumu müsaade ederse, her ayın yeni ay zamanlarında samanyolunu ve galaktik merkezini fotoğraflayabiliyorum. Şehirden uzak noktaları tercih ediyorum, ışık kirliliğinin mümkün oldukça az olduğu bölgeler samanyolu çekimleri için elverişli noktalar oluyor, genelde 5 saat ve üzeri uzun pozlanmış çekimler yapıyorum ve bunun için bölgede kamp kuruyorum ve gece boyunca çekimlerime devam edebiliyorum. Bundan dolayı, Karakaya Tırmanış Bahçesi hem doğal yapısı hem de ışık kirliliği açısından elverişli olması, samanyolu çekimleri için çok ideal ve büyüleyici bir konum haline geliyor” şeklinde konuştu.

A W269381 01

Bölgenin Doğal Güzellikleri

Karakaya Tırmanış Bahçesi, Murat Oktay'ın astrofotoğrafçılığında tercih ettiği bölgelerden biri olarak öne çıkıyor. Bu bölge, hem doğal yapısıyla hem de ışık kirliliği açısından samanyolu çekimleri için oldukça uygun.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Keçiören'de icradan satılık 2+1 daire

Ankara Keçiören'de icradan satılık 2+1 daire