Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Antalya'nın en renkli festivali son buldu

Antalya'nın en renkli festivali son buldu

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Yöreler Renkler Festivali, Komşu Ülkeler Gecesi'yle sona erdi. Festivale, katılım oldukça yüksekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'nın en renkli festivali son buldu

Festivalin son gecesinde, Antalya'da yaşayan Azeri, Kazak, Kırgız, Tacik, Rus, Ukraynalı ve İranlıların kurduğu dernekler, dansları ve müzikleriyle Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı'nda renkli görüntüler oluşturdu. Dernekler, kendi ülkelerinin kültürünü ve geleneklerini festivale katılanlara tanıttı.

Balkan rüzgarı esti

Festivalin son gününde sahne alan Balkan müziğinin sevilen ismi Cenk Bosnalı, konseriyle festivale katılanlara keyifli dakikalar yaşattı.

Ümit Uysal konuştu

Katılımcı derneklere plaketlerini takdim eden Belediye Başkanı Ümit Uysal, festivalin Antalya'nın kültürel zenginliğini yansıttığını söyledi.

Uysal, "Festivalimiz dolu dolu, on binlerce insanımızın katılımıyla gerçekleşti. Çok renkli oldu. Şuna inanıyorum ki bu festival 19'uncusu, 29'uncusu, 39'uncusu yapılacak olan bir ortak yaşam festivali" diye konuştu.

Başkan Uysal, "Her birimiz ayrı bir renk, ayrı bir desen, ayrı bir müzik tınısı, mutfakta ayrı bir yiyecek, ayrı kıyafet, ayrı gülüş, ayrı bir dans. Ama hepimiz Muratpaşa'da birbirimizi olduğu gibi kabul eden, seven, sayan bütün dünyaya ve Türkiye'ye örnek olabilecek komşuluk ve kent kimliği teşekkül ettiriyoruz. Ne mutlu bize. Ne mutlu size. Ne mutlu bütün insanlarımıza" dedi.

Festival, Antalyalıların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Festivale katılanlar, farklı kültürleri tanıma fırsatı yakaladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye sele teslim oldu! Yurttan son dakika hava uyarıları

Türkiye sele teslim oldu! Yurttan son dakika hava uyarıları