Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Altın Portakal'da sansür tartışması: Festival halkındır

Altın Portakal'da sansür tartışması: Festival halkındır

Altın Portakal'da sular durulmazken, Antalya İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Neyişçi: "Festival kimsenin egemenliği altına giremez, festival halkındır"

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın Portakal'da sansür tartışması: Festival halkındır
KAYNAK: Nizamettin ÖZMEN

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin tanıtım toplantısından kısa süre sonra Ulusal Belgesel Film Yarışması'ndaki Nejla Demirci'nin 'Kanun Hükmü' filminin seçkilerden kaldırıldığı belirtilmişti. Filmde FETÖ propagandası iddialarının ardından festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, filmde yer alan kişiyle ilgili yargı sürecinin devam ettiği gerekçesiyle filmin yarışma seçkisinden çıkarıldığını söylemişti. Filmin seçkiden çıkarıldığının açıklanmasının ardından, bu kez festivalde 'sansür' uygulandığı yönünde tartışmalar başlamıştı. Festivalde görev yapacak jüri üyeleri de ortak açıklama yaparak, filmin seçkiye geri alınması halinde görevlerini yerine getireceklerini belirtmişti. Bu açıklamanın ardından 27 filmin yönetmen ve yapımcısı da filmlerini festivalden çekme kararını aldıklarını bildirmişti. Belgesel filmin yeniden yarışma seçkisine alındığının açıklanmasının akabinde önce Kültür ve Turizm Bakanlığı, ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı festivalden desteğini çektiğini açıklamıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek iptalini duyurduğu Altın Portakal Film Festivali için “Yıl sonuna kadar kendim yapacağım” diyerek festivalin gerçekleşeceğini belirtmişti.

“ANTALYALILAR BU DURUMA İZİN VERMEMELİ”

Antalya İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Neyişçi, “Festival kısmı 1950'li yıllara kadar uzanan ve tam 60 yıl önce bugünkü adını alan "ilk günden başlayarak sivil toplum kuruluşları aracılığıyla Antalya halkı tarafından yaratılmış, desteklenmiş ve yaşatılmıştır. Antalya halkı tarafından seçilen belediye başkanları ülkemiz ve dünyanın en uzun soluklu film festivallerinden biri olan Altın Portakal Film Festivali’ni Antalya halkı adına ve onların aktif katılımıyla düzenlemişlerdir. Arkasında yarım yüzyılı aşkın bir birikim olan Altın Portakal Film Festivali hiçbir siyasi görüşün, siyasi görüş temsilcisinin, yöneticinin ya da kişinin egemenlik alanı değildir, olamaz, Antalyalılar buna izin veremez. Tüm bileşenleriyle Antalya kenti bu festivali hak ettiği nitelikte gerçekleştirebilecek güce, ve birikime sahiptir” ifadelerini kullandı.

“KENT İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ BİR FESTİVAL”

Tuncay Neyişçi, “Antalya İstişare Konseyi 60. Yılında Altın Portakal Film Festivali konusunda yaşanan tartışmaların bu somut gerçek ışığında değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması gereğini kamuoyu ile paylaşır. Yaşanan ve yaşanmakta olanlar festivalin, başta Antalya olmak üzere, ülkemizin sahip olduğu kamu destek ve katılımından etkin biçimde yararlanılmadan düzenlenmiş olmasından kaynaklandığına işaret etmektedir. Antalya kenti ile özdeşleşmiş Altın Portakal Film Festivali başta Antalya ve Antalyalılar olmak üzere ülke kamuoyunun aktif maddi ve manevi destekleri ile yaşama döndürülebilir. Yöneticilere düşen bu potansiyeli harekete geçirebilme başarısını ortaya koyabilmekten ibarettir” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Her Vatandaşa Ucuz Konut Kapısı Açıyoruz!

Her Vatandaşa Ucuz Konut Kapısı Açıyoruz!