Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Adana Altın Koza Film Festivali'nde finale kalan filmler açıklandı

Adana Altın Koza Film Festivali'nde finale kalan filmler açıklandı

Adana Altın Koza Film Festivali'nin 31. yılında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda finale kalan 11 film belirlendi. Festivalde heyecan dorukta, sinemaseverlerin merakla beklediği kazanan filmi seçmek için geri sayım başladı. Bu yıl da Türk sinemasının en önemli yapıtlarının yarıştığı festival, sinema dünyasında büyük bir heyecan yaratıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adana Altın Koza Film Festivali'nde finale kalan filmler açıklandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Adana'da, 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, sinemaseverler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin en dikkat çeken bölümlerinden biri olan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda finale kalan 11 film açıklandı. Seçici kurulda yer alan Feride Çiçekoğlu, Janet Barış ve Mehmet Açar, 16 kategoride Altın Koza Ödülleri’nin sahiplerini belirleyecek olan bu filmleri titizlikle değerlendirdi.

Finale Kalan Filmler

Bu yıl yarışmada, Vuslat Saraçoğlu'nun 'Bildiğiniz Gibi Değil', Erkan Tahhuşoğlu'nun 'Döngü', Türker Süer'in 'Gecenin Kıyısı', Hikmet Kerem Özcan'ın 'Hakkı', Murat Fıratoğlu'nun 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri', Burak Çevik'in 'Hiçbir Şey Yerinde Değil', Ceylan Özgün Özçelik'in 'On Saniye', Doğuş Algün'ün 'Ölü Mevsim', Zeynep Köprülü'nün 'Su Yüzü', Orhan İnce'nin 'Umut' (Hêvî) ve Gürcan Keltek'in 'Yeni Şafak Solarken' adlı filmleri yarışacak. Bu filmler, festivalde sinemaseverlere Altın Koza heyecanı yaşatacak.

Türkiye’de İlk Kez Adana’da Gösterilecek

Türkiye’de ilk kez Adana'da gösterilecek filmler arasında, Eylül ayında Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak olan 'Gecenin Kıyısı' ve 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri', Karlovy Vary Film Festivali'nde gösterilen 'Hiçbir Şey Yerinde Değil' ve Locarno Film Festivali'nin Ana Yarışması'nda gösterilen 'Yeni Şafak Solarken' bulunuyor. Ayrıca 'Döngü', 'On Saniye', 'Ölü Mevsim', 'Su Yüzü' ve 'Umut' (Hêvî) filmleri dünya prömiyerlerini Adana Altın Koza Film Festivali'nde yapacak.

En İyi Filme 1,5 Milyon TL Ödül

En İyi Film Ödülü'nün 1 Milyon 500 bin TL para ödülüyle destekleneceği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanlığını ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan üstleniyor. Jüri üyeleri arasında ise oyuncu ve yönetmen Mehmet Aslantuğ, oyuncu Serenay Sarıkaya, yazar ve senarist Nermin Yıldırım, yönetmen ve senarist Mustafa Kara, kurgucu Ayris Alptekin ile film eleştirmeni ve küratör Müge Turan yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP’li Döşemealtı Belediyesi’nde haciz şoku

CHP’li Döşemealtı Belediyesi’nde haciz şoku