Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Yalova KYK yurdunda yüzden fazla öğrenci hastaneye kaldırıldı! KYK yurtlarında skandallar bitmiyor

Yalova KYK yurdunda yüzden fazla öğrenci hastaneye kaldırıldı! KYK yurtlarında skandallar bitmiyor

Yalova'da Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait yurtta 140'a yakın öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yalova KYK yurdunda yüzden fazla öğrenci hastaneye kaldırıldı! KYK yurtlarında skandallar bitmiyor

2,090 kişilik kapasitesiyle bilinen Akça Hatun KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda dün akşam, 1,300 öğrenci akşam yemeğini tüketti. Ancak, sabah saatlerinde birçok öğrenci mide ağrısı ve ishal belirtileriyle Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Bu sağlık sorunları nedeniyle hastaneye başvuran öğrenci sayısının yaklaşık 140'a ulaştığı öğrenildi. Hastanede yaşanan durum üzerine ikinci bir sarı alan oluşturuldu. Öğrencilerin çoğu ayakta tedavi edilerek taburcu edildi, ancak bazıları halen tedavi altında tutulmaktadır. Öğrencilerin mide sorunları yaşadıkları akşam yemeğinde mantar çorbası ve köfte tükettikleri, bu yiyeceklerden alınan numunelerin tahlile gönderildiği belirtildi.

Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde bulunan 2,090 öğrenci kapasiteli Akça Hatun Öğrenci Yurdu'nda konaklayan öğrencilerimiz, 06.11.2023 tarihinde karın ağrısı ve ishal şikâyetleriyle yurt idaresine başvuruda bulunmuştur. Hemen ardından öğrencilerimiz hastaneye sevk edilmiştir. Tedavi sürecinde genel olarak iyi olan öğrencilerimizin bir kısmı taburcu edilmiştir. Valiliğimizce konuyla ilgili gerekli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

aw070599-05

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya il ve ilçelerinin nöbetçi eczaneleri 7 Kasım Salı

Antalya il ve ilçelerinin nöbetçi eczaneleri 7 Kasım Salı