Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı ve ünlü Şef Tahir Tekin Öztan, gribe karşı alınacak önlemler konusunda soğanın önemine dikkat çekti. Sofralarda bol bol soğan tüketilmesini öneren Şef Öztan, Gaziantep mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan soğan kebabının da doğal antibiyotik özelliği ile öne çıktığını söyledi.

Soğan Gribe Iyi Gelir Mi Soğan Kebabı Nasıl Yapılır Soğan Kebabı Tarifi (3)

Soğan gribe iyi gelir mi?

Salgın hastalıklardan korunmanın en etkili yollarından birinin mevsimine uygun doğal besinleri tüketmek olduğunu vurgulayan Şef Tahir Tekin Öztan, "Vücut direncini arttırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal besinlere yönelmeliyiz. Her mevsimde farklı özelliklere sahip sebzeler ve meyveler bulunmaktadır. Son dönemde etkisini artıran grip gibi salgın hastalıklara karşı vücut direncini arttırmak için doğal antibiyotik özelliğe sahip soğanı sofralarımızdan eksik etmemeliyiz." dedi.

Soğan kebabı tarifi

Soğan Kebabı için gerekli malzemeler şöyle:

  • 2 kg arpacık soğan
  • 800 gr kıyma (yağlı)
  • Yarım su bardağı nar ekşisi
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

Soğan Gribe Iyi Gelir Mi Soğan Kebabı Nasıl Yapılır Soğan Kebabı Tarifi

Soğan Kebabı nasıl yapılır?

Arpacık soğanları iki ucu kesildikten sonra bol suda yıkanır. Soğanların suda yumuşayan bir zar kabuğu çıkarılır. Kıymanın içine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenerek yoğurulur. Soğanlar tepeden ikiye kesildikten sonra, küçük toplar haline getirilen kıymalar soğanların arasına yerleştirilir. Tüm soğanları tepsiye ya da şişe dizilir. Bir bardak suya biraz tuz ilave edilip üzerlerine gezdirilir. 200 derece fırında 30 dakika pişirilir. Yarım su bardağı nar ekşisine yarım su bardağı su eklenir ve fırındaki yemeğin üzerine dökülür. 200 derecede 30 dakika daha pişirilir. Lavaş ve piyazla servis edilir. Yanında bir bardak ayran da ilave edilebilir.

Çakallı menemene rakip çıktı! Kaymaklı Menemen nasıl yapılır? Kaymaklı Menemen tarifi Çakallı menemene rakip çıktı! Kaymaklı Menemen nasıl yapılır? Kaymaklı Menemen tarifi

Kaynak: İHA