Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Marmaris, Aşkelon ile kardeş şehir protokolünü iptal ediyor

Marmaris, Aşkelon ile kardeş şehir protokolünü iptal ediyor

Marmaris Belediyesi, İsrail'in Aşkelon şehriyle olan pasif durumdaki kardeş şehir protokolünün iptal edileceğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Marmaris, Aşkelon ile kardeş şehir protokolünü iptal ediyor
KAYNAK: İHA

Muğla'da, Marmaris Belediyesi, 1997 yılında Anavatan Partisi Marmaris Belediye Başkanı İsmet Karadinç döneminde imzalanan kardeş şehir protokolünün iptal edileceğini açıkladı. İsrail'in Aşkelon Belediyesi ile yapılan bu protokolün, o tarihten bu yana hiçbir aktif ilişki kurulmaması nedeniyle zaten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın listesinde 'pasif' olarak işaretlendiği belirtildi.

Halkın Tepki Gösterdi Belediye Kararı Verdi

Belediye, son günlerde kamuoyunda İsrail'in Aşkelon Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi içerisinde olduklarına dair tepkiler aldıklarını ve bu konuda açıklama yapma gereği duyduklarını ifade etti. Açıklamada, 'Marmaris Belediyesi ile İsrail'deki ilgili belediye arasındaki kardeş şehir protokolü, 1997 yılında Anavatan Partili İsmet Karadinç’in Belediye Başkanlığı döneminde yapılmıştır. Ancak o günden bugüne hiçbir aktif ilişki kurulmamış veya ortak bir proje gerçekleştirilmemiştir' denildi.

Protokolün İptali Gündemde

Marmaris Belediyesi, Filistin halkına yönelik saldırılar karşısında duruşlarını net bir şekilde sergilediklerini vurgulayarak, halkın taleplerine ve hassasiyetlerine her zaman önem verdiklerini belirtti. Bu bağlamda, önümüzdeki ilk meclis toplantısında protokolün iptali konusunun gündeme alınacağını duyurdu. 'Belediyemizin önümüzdeki ilk meclis toplantısında zaten sadece kağıt üzerinde olan kardeş şehir protokolünün iptal edilmesiyle ilgili konuyu gündeme alacağımızı bildiririz' ifadeleriyle kamuoyuna saygılarını sundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avustralya'da Ter*r Tehdidi Seviyesi Yükseltildi

Avustralya'da Ter*r Tehdidi Seviyesi Yükseltildi