Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Hedefteki gazetecilere TÜKD'den tam destek

Hedefteki gazetecilere TÜKD'den tam destek

Türkiye'nin en köklü kadın örgütü Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD), hedefteki 4 gazeteci Barış Pehlivan'a, Barış Terkoğlu'na, Murat Ağırel'e ve Timur Soykan'a destek verdi. Genel merkez ve TÜKD şubeleri dün gazetecilere 'Yalnız değilsiniz' mesajı yayımladı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hedefteki gazetecilere TÜKD'den tam destek
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Türkgün gazetesinin Barış Pehlivan'ı, Barış Terkoğlu'nu, Murat Ağırel'i ve Timur Soykan'ı hedef göstermesi büyük tepki topladı. Gazetecilere çok sayıda kişi, kurum ve sivil toplum örgütünden destek gelirken bir destek de Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Genel Merkezi'nden de destek geldi.

74 Yıllık nir dernek olan TÜKD Genel Merkezi ve şubeleri dün akşam saatlerinden itibaren 4 gazeteciye "Halkın ve haklının sesi gazetecilerin yanındayız…" mesajı yayımladı. TÜKD Genel Başkanı Meral Güler de gazetecilere destek verdi.

TÜKD Ne Zaman Kuruldu?

TÜKD, 19 Aralık 1949'da Türkiye Cumhuriyetinin ilk ve önder üniversite mezunu kadınları tarafından kurulmuştur. Kurucu üyelerimiz Süreyya Ağaoğlu, Sara Akdik, Şevket Fazıla Giz, Nüzhet Gökdoğan, Remziye Hisar, Nebahat Karaorman, Müfide Küley, Türkan Rado, Pakize Tarzi, ve Beraat Zeki Üngör hanımefendilerdi. Kurucu üyelerden Prof. Sara Akdik Londra’ya yaptığı bir iş seyahatinde tesadüfen Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Derneği (International Federation of University Women – IFUW) çalışanları ile tanışmış ve dernek hakkında bilgi toplamıştır. İstanbul'a döndüğünde arkadaşlarının da onayı ve desteği ile 19 Aralık 1949'da Üniversiteli Kadınlar Derneği'ni kurmuştur. 3/12/1953'te Bakanlar Kurulu Kararı ile uluslararası faaliyet izni alan dernek, 1955 yılında Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu üyeliğine kabul edilmiştir. Cemiyetler Kanunu'nun 10. Maddesine göre İcra Vekilleri Heyeti'nin 3/12/1953 tarih ve 4/19 sayılı kararı ile 25/1/1954 tarihinde uluslararası faaliyetine izin verilmiştir. Böylece TÜKD 1955 yılından sonra “Uluslar arası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu”nun (IFUW) çalışmalarına asil üye olarak katılmaktadır. Daha sonra TÜKD 5.2.1970 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile kamu yararına dernek hakkını kazanmıştır. 04.08.1975’de Bakanlar Kurulu Kararı ile Türk adını almıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Kozan'da sütsüz limon dondurması coğrafi işaret bekliyor

Adana Kozan'da sütsüz limon dondurması coğrafi işaret bekliyor