Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'da ağızları açık bırakacak buluş

Antalya'da ağızları açık bırakacak buluş

Antalya’daki laboratuvar ortamında farklı biber türlerini çekirdeksiz hale getirildi. Ağızları açık bırakacak buluş bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da ağızları açık bırakacak buluş

Antalya’daki Petektar Tohumculuk firmasının Yönetim Kurulu Başkanı ve ziraat mühendisi olan Büşra Yapıcı, laboratuvar ortamında farklı biber türlerini çekirdeksiz hale getirdi.

Yapıcı, daha önce de mor domates ve 7 metre uzunluğunda domates gibi ilginç ürünler geliştirmişti. Yapıcı, çekirdeksiz biber talebini köz biber ve turşu sektöründen duyduğunu ve bu konuda literatürde bir örnek bulamadığını söyledi. Yaklaşık 10 yıllık bir AR-GE çalışmasının ardından ıslah yöntemiyle tohumlarını elde eden Yapıcı, temmuzda seraya ektiği biberlerden eylülde ilk hasadını yaptı. Yapıcı, atıştırmalık, dolmalık, üç burun, kapya ve turşuluk biberleri çekirdeksiz olarak yetiştirdiğini belirtti. Büşra Yapıcı’nın çalışması, TÜBİTAK’ın da desteklediği bir proje kapsamında yürütüldü.

Proje, bugün Antalya’da başlayan ve 27 ülkeden katılımcının olduğu GROWTECH Antalya Fuarı’nda 7. Bitki Islahı Proje Pazarı bölümünde görücüye çıkacak. Yapıcı, üniversiteden mezun olduktan sonra hep farklı ürünler üzerine odaklandığını ifade etti. Çekirdeksiz biberlerin endüstriyel kullanımda büyük kolaylık sağlayacağını ve tüketicilerin de beğenisini kazanacağını düşündüğünü dile getirdi. Yapıcı, bundan sonra tohum üretimine hız vereceklerini de ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya paraya para demeyecek!

Antalya paraya para demeyecek!