Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Prof. Dr. Münci Kalayoğlu Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar? Münci Kalayoğlu Hangi Hastanede Çalışıyor?

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar? Münci Kalayoğlu Hangi Hastanede Çalışıyor?

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, karaciğer nakli yapan ilk Türk doktor olarak bilinir. Prof. Dr. Münci Kalayoğlu Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar? Münci Kalayoğlu Hangi Hastanede Çalışıyor? İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Prof. Dr. Münci Kalayoğlu Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar? Münci Kalayoğlu Hangi Hastanede Çalışıyor?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, karaciğer nakli yapan ilk Türk doktor olarak bilinir. Prof. Dr. Münci Kalayoğlu Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?  Münci Kalayoğlu Hangi Hastanede Çalışıyor? İşte detaylar...

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu Kimdir?

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, dünyanın en saygın organ nakli cerrahlarından biri olarak tanınmaktadır. "Karaciğer nakli yapan ilk Türk doktor" unvanına sahiptir.

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu Kaç Yaşında?

1940 yılında doğan Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, 2024 yılı itibarıyla 84 yaşındadır.

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu Nereli?

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Ankara doğumludur.

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu Ne İş Yapar?

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, organ nakli ve transplantasyon alanında öncü bir cerrah olarak görev yapmaktadır. Şu an Memorial Şişli Hastanesi'nde Organ Nakli, Genel Cerrahi ve Çocuk Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Eğitim ve Kariyer

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, 1963 yılında Ankara Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda görev yaptı. 1967-1968 yılları arasında Mount Sinai Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda ve 1968-1971 yılları arasında Pittsburgh Çocuk Hastanesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nda çalışmalar yaptı.

1972 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Doçent, 1977 yılında ise Profesör unvanlarını aldı. 1981-1983 yılları arasında Pittsburgh Üniversitesi Transplantasyon Bölümü’nde karaciğer transplantasyonunda öncü olan Prof. Thomas Starzl’ın yanında çalışmalar yaptı. 1983 yılında Wisconsin Üniversitesi’nde Karaciğer Transplantasyonu Programı’nı başlattı ve 1988 yılından bu yana bu programın başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca, aynı üniversiteden 1986 yılında Doçent, 1988 yılında Profesör unvanlarını aldı.

Başarılar ve Onurlar

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Wisconsin Üniversitesi’nde Organ Nakli ve Transplantasyon Bölüm Başkanı olarak görev yaparken, 2 Ekim 2006 tarihinde Memorial Şişli Hastanesi'nde Organ Nakli, Genel Cerrahi ve Çocuk Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak göreve başladı. SDÜ Senatosu tarafından 18 Şubat 2016 tarihinde “Fahri Doktora” payesi verilmiştir.

Karaciğer Nakli Alanında Önemi

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, karaciğer nakli alanında dünyanın en önde gelen otoritelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Yaptığı çalışmalar ve geliştirdiği tekniklerle bu alanda sayısız başarıya imza atmıştır.

Resized Bfd16 5168Eb72Nisan

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı'nda seferler durduruldu

Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı'nda seferler durduruldu