Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Kocaeli Valisi olarak atanan İlhami Aktaş kimdir? İlhami Aktaş aslen nereli?

Kocaeli Valisi olarak atanan İlhami Aktaş kimdir? İlhami Aktaş aslen nereli?

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar neticesinde, yeni Kocaeli Valisi olarak atanan İlhami Aktaş'ın hayatı ve özgeçmişi merak ediliyor. İşte, yeni Kocaeli Valisi İlhami Aktaş'ın detaylı biyografisi. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş kimdir? Yeni Kocaeli Valisi İlhami Aktaş hayatı ve özgeçmişi 10 Temmuz 2024 Resmî Gazete kararlarına göre 5 ile yeni valiler atandı. Peki, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş kimdir?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kocaeli Valisi olarak atanan İlhami Aktaş kimdir? İlhami Aktaş aslen nereli?
KAYNAK: Haber Merkezi

İlhami Aktaş, 10 Temmuz 2024 Resmî Gazete kararlarına göre yeni Kocaeli Valisi oldu.

İlhami Aktaş Kimdir? 

İlhami Aktaş, 1970 yılında Erzurum'un Oltu ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Oltu'da tamamlayan Aktaş, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdi ve 1991 yılında mezun oldu.

Kocaeli Valisi Olarak Atanan İlhami Aktaş Kimdir İlhami Aktaş Aslen Nereli 2

İlhami Aktaş'ın Kariyeri

1994 yılında Erzurum Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği hizmetine başlayan Aktaş, dil eğitimi için 8 ay boyunca İngiltere’de kaldı. Daha sonra çeşitli ilçelerde kaymakam vekilliği görevini yürüttü. 1997-1999 yılları arasında Devrekani (Kastamonu), 1999-2001 yılları arasında Demirözü (Bayburt), 2001-2006 yılları arasında Tercan (Erzincan), 2006-2008 yılları arasında ise Finike (Antalya) Kaymakamlığı yaptı.

İlhami Aktaş'ın Bakanlık Görevleri ve Atamaları

2008 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü'ne atanan Aktaş, bu görevi geçici olarak Personel Genel Müdürlüğü Şube Müdürü olarak yürüttü. 2010 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı'na atandı. Ağustos 2013’te Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine getirildi. 30 Aralık 2013’te İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirildi. Ağustos 2014'te Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı ve 30 Mayıs 2016 tarihinde Nevşehir Valisi olarak atanana kadar Özel Kalem Müdürlüğü görevini sürdürdü.

Kocaeli Valisi Olarak Atanan İlhami Aktaş Kimdir İlhami Aktaş Aslen Nereli 3

İlhami Aktaş Nerelerde Valilik Yaptı?

13 Haziran 2016'dan 9 Haziran 2020'ye kadar Nevşehir Valisi olarak görev yapan Aktaş, 9 Haziran 2020 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çanakkale Valiliği'ne atandı. 10 Temmuz 2024 tarihli Resmî Gazete ile Çanakkale Valiliğinden ayrılarak Kocaeli Valiliğine atandı.

Kocaeli Valisi Olarak Atanan İlhami Aktaş Kimdir İlhami Aktaş Aslen Nereli

İlhami Aktaş Evli mi?

Evli ve iki çocuk babası olan İlhami Aktaş, İngilizce bilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Buket Aydın Neden Stüdyoyu Terk Etti? Şaban Sevinç'in Sözleri Ne Anlama Geliyor?

Buket Aydın Neden Stüdyoyu Terk Etti? Şaban Sevinç'in Sözleri Ne Anlama Geliyor?