Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Genel 15 Ağustos 1984'te ne oldu? Süleyman Aydın kimdir?

15 Ağustos 1984'te ne oldu? Süleyman Aydın kimdir?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
15 Ağustos 1984'te ne oldu? Süleyman Aydın kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Ter*r örgütü PK*, 15 Ağustos 1984'te Siirt'in Eruh ilçesinde ilk saldırısını düzenledi. Ter*r saldırısını  ilgili birimlere iletmek üzere telsizin başına geçtiği sırada hayatını kaybeden Erzincanlı Jandarma Onbaşı Süleyman Aydın, Türkiye'nin ilk ter*r şehidi oldu.

15 Ağustos 1984'te ne oldu?

15 Ağustos 1984, PK* ter*r örgütünün Türkiye'ye karşı gerçekleştirdiği ilk büyük saldırının tarihidir. Ter*rist başı Abdullah Öcalan'ın emir ve talimatıyla düzenlenen bu saldırı, Siirt'in Eruh ve Hakkâri'nin Şemdinli ilçelerine yönelik gerçekleştirilmiştir. 

Eruh'a saldırı düzenleyen PK* grubunun liderliğini Mahsum Korkmaz üstlenirken, Şemdinli'ye saldıran grubun liderliğini Abdullah Ekinci yapmıştır. PK* mensupları, her iki ilçede de karakollara ve askeri lojmanlara yönelik bombalı ve silahlı saldırılar gerçekleştirmiştir. Bu saldırılar sonucunda, Siirt Eruh'ta Jandarma Onbaşı Komando Er Süleyman Aydın şehit olmuştur.

15 Ağustos 1984'Te Ne Oldu Süleyman Aydın Kimdir  2

Süleyman Aydın kimdir? 

Saldırılar sırasında Süleyman Aydın, Eruh'ta ter*ristlerin hedefi olmuş ve saldırı anında şehit düşmüştür. Ayrıca, Jandarma Astsubay Çavuş Memiş Arıbaş, ağır yaralanarak Van'daki bir hastaneye kaldırılmış, ancak durumu kötüleştiği için Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Ne yazık ki, burada şehit olmuştur. Saldırıda 3 sivil yaralanmış ve Jandarma birliğine ait çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme PK* tarafından gasp edilmiştir.

15 Ağustos 1984'Te Ne Oldu Süleyman Aydın Kimdir  3

Şehit Süleyman Aydın mezarı başında anıldı 

Yurt dışında yaşayan şehidin 82 yaşındaki ağabeyi Cemal Aydın, Süleyman Aydın'ın şehadet yıl dönümünde Erzincan’a gelerek şehidin mezarını ziyaret ederek dualar etti. Aydın, '1984 yılında yaşanan hain ter*r saldırısında kardeşim Süleyman Aydın’ı şehit verdik. Türkiye tarihine ter*re ilk verdiğimiz şehit asker olarak geçti. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun.' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Dövizle Satış Yapan Tesislere Ceza Yağdı

Antalya'da Dövizle Satış Yapan Tesislere Ceza Yağdı