Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Emlak / Personel Muğla Seydikemer'de icradan satılık 2.781 m² tarla

Muğla Seydikemer'de icradan satılık 2.781 m² tarla

Muğla Seydikemer'de icradan satılık 2.781 m² tarla için haberimizi okumaya devam edin…

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla Seydikemer'de icradan satılık 2.781 m² tarla
KAYNAK: ilan.gov.tr

Muğla Seydikemer'de 2.781 m² tarla icradan satılıktır.İlanın detaylarını ilan.gov.tr'den bulabilirsiniz. Kısaca ilan detayı şöyle:

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2023/449 TLMT. sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.31/07/2024
Satılmasına karar verilen taşınmazların cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Muğla, Seydikemer, Çaltılar Mah. Karagözler Mevkii, 190 Ada, 59 Parsel, 2.781,72 m2 yüzölçümlü, tarla vasıflı taşınmaz 1/1 hisse olup tümü satılacaktır.Dairemizce aldırılan bilirkişi raporuna göre; taşınmazın dörtgen ve düzgün şekilli olup batı yönünde Devlet Orman arazisi, diğer yönlerinde tarla vasıflı tarım arazileri olduğu, taşınmazın kadastro paftasında bulunan kadastral yola veya zeminde yol olarak kullanılan bir unsura cephesi bulunmadığı, doğusunda 120 m. mesafede bulunan yoldan yaya olarak ulaşım imkanı bulunduğu, satışa konu taşınmazın Çaltılar Mahalle Merkezine 1,1 km. Seydikemer İlçe Merkezine 54,2 km. Fethiye İlçe Merkezine 77,9 km. Muğla İl Merkezine 199 km. Kibyra Antik Kentine 46,6 km. Muğla-Antalya şehirlerarası karayoluna 1,2 km. Akdeniz kıyı şeridine ve plajlara 76,5 km. Dalaman Havalimanına 119 km. mesafede bulunduğu, 125 m. rakımda bulunan taşınmazın çevresinde sosyal donatıların olmadığı, yol, su ve elektrik gibi hizmetlerden yararlanmadığı, üzerinde herhangi bir inşaat ve yapı sınıfına giren unsur bulunmadığı, taşınmazın tarımsal üretim faaliyetlerinde kullanılan Tarla niteliğine sahip arazilerden olup, büyük kısmında arpa ekili olduğu, sınır hatları üzeri ve civarında 12 adet 50 ila 80 yaşlarında ardıç ağacı bulunduğu, taşınmazın tarımsal mekanizasyon ve kısıtlı düzeyde tarımsal sulama imkanları bulunduğu, taşınmazın bulunduğu yörede gayrimenkul alım-satım kolaylığı sebebi ile tercih edilen bölgede bulunduğu, satışa konu taşınmazda yapılan incelemeler sonucu toprak yapısı, toprak bünyesi ve topografya özelliklerinin farklılık göstermediği ve tarımsal üretim faaliyetlerinde kullanılan tarım arazisi olduğu, toprağının killi-tınlı, az taşlı, organik madde düzeyi orta seviyede, orta kaba, kahverengi, granülleri tanecikli toprak tekstürüne (bünye) ve toprak strüktürüne (yapı) sahip olduğu, etkin toprak derinliğinin sığ derin (50-100 cm.), su tutma kapasitesinin yüksek seviyede olduğu, %5 hafif eğimli olduğu, düz ve kısmen hafif engebeli topografya özelliklerine sahip olduğu, tarımsal mekanizasyon ve kısıtlı düzeyde tarımsal sulama imkanlarının bulunduğu, taşınmazın tarla bitkileri tarımında kullanıldığı, büyük kısmında arpa anızı bulunduğu, genel toprak ve topografya özellikleri bütünüyle dikkate alındığında yörenin yoğun olarak tarımı yapılan tarla ve bahçe bitkileri, meyvecilik ve örtü altı sebze üretim faaliyetlerini içeren geniş bir yelpazeye sahip polikültür tarımına uygun tarım arazilerinden olduğu, taşınmazın tüm sınır hatlarında sabit ve belirgin sınır iz ve işaretlerinin bulunduğu ve sınır hatlarının toprak an ile sabit ve belirgin hale getirilmiş olduğu, taşınmaz üzerinde bulunan mütemmim cüz niteliğine sahip zirai unsurların değerinin 1.200,00-TL. olduğu, taşınmazın toplam değerinin ise 1.086.348,97-TL. olduğu bildirilmiştir.
Adresi : Muğla İli, Seydikemer İlçesi, Çaltılar Mahallesi, Karagözler Mevkii, 190 Ada, 59 Parsel Seydikemer / MUĞLA
Yüzölçümü : 2.781,72 m2
Arsa Payı : 1/1 (TAM)
İmar Durumu: Taşınmaz; Muğla ili 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonunda tarım alanında kalmakta olup, 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereği arazi vasfı belli olmadığından imar durum belgesi düzenlenememektedir. Ayrıca taşınmazlara ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bulunmamaktadır. denilmiştir.
Kıymeti : 1.086.348,97 TL
KDV Oranı : %10
Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir. Ayrıca taşınmaz kaydı üzerindeki şerh kısmı tapu kaydındaki gibi olup, taşınmazın beyanlar kısmında "Tamamen ve münhasıran bilfiil tarımsal amaçlı olarak kullanılması ve üzerinde tarımsal amaçlı yapılar ile sürekli ikamet edilen konut bulunması nedeni ile rayiç bedelin yüzde ellisi üzerinden satılan işbu taşınmazın sonradan farklı amaçla kullanılması halinde, taşınmazın satış tarihi itibari ile rayiç bedelinin yüzde yetmişi üzerinden hesaplanacak bedel esas alınarak aradaki fark kanuni fazili ile birlikte, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 75 inci maddesi uyarınca ve 21/07/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri gereğince ecrimisil tarh, tahakkuk ve tahsiline ilişkin usullere göre son kayıt malikinden tahsil edilir. Şeklinde belirtme konulacaktır. Ancak taşınmazın sonradan farklı amaçla kullanılması ve belirtilen mali yükümlülüklerin de taşınmazın son maliki tarafından yerine getirilmesi halinde, belirtme idarece kaldırılacaktır." şerhi bulunmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kütahya Simav'da icradan satılık 50 m² daire

Kütahya Simav'da icradan satılık 50 m² daire