Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden cezaevinde bulunan ve uzun sağlık sorunları yaşayan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın Adli Tıp Kurumu’na sevki sonrası sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Mahir Polat için özgürlük çağrısı yapan İmamoğlu, “İlim insanı Mahir Polat’ı hâlâ hapiste tutuyorsunuz. Mahir Polat’ı serbest bırakın.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’ndan Cezaevinden Mesaj: “Korkma, Gel Mertçe Yarışalım!” İmamoğlu’ndan Cezaevinden Mesaj: “Korkma, Gel Mertçe Yarışalım!”

“Mahir Polat’ı Serbest Bırakın”

Önce kalp rahatsızlığı sonra ise hipertansiyon hastalığı yaşayan Polat’ın cezaevi koşullarında hayati tehlikede olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, “Sağlık sorunları belli olan, kalp hastalığı nedeniyle hapishane koşullarında bulunması hayati tehlike oluşturan, suçsuz olduğuna tüm kalbimizle inandığımız kardeşimiz, ilim insanı Mahir Polat’ı hâlâ hapiste tutuyorsunuz. Mahir Polat’ı serbest bırakın.” şeklinde konuştu.

Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökçe'den Özgür Özel’e Tebrik Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökçe'den Özgür Özel’e Tebrik

Mahir Polat Adli Tıp Kurumu'na Sevk Ediliyor Mahir Polat Adli Tıp Kurumu'na Sevk Ediliyor

“Bu Öfke Neden?”

Yargı mensuplarına tepki gösterme çağrısı yapan İBB Başkanı İmamoğlu, “Pırıl pırıl gençlerimiz, bayramı ailelerinden uzakta, hapishanede geçirdiler. Serbest bırakın bu tertemiz gençleri, gitsinler sınavlarına girsinler. Kimsenin meşru haklarını elinden almayın. Yazıktır, günahtır. Bu vahşi ihtiras, adaletten başka her anlama gelen bu öfke, bu nefret neden? Kime yaranmak için bu kötü uygulamalara devam ediyorsunuz?  Yüce Türk yargısına verdiğiniz zarar, artık çok ileri boyuta ulaştı. Hakkaniyetli tüm yargı mensuplarından milletimiz adına açıklama, tepki bekliyoruz.” dedi.

Muhabir: Necdet Görkem SUCU