Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Ekonomi Teknikeller sektörde liderliği bırakmıyor

Teknikeller sektörde liderliği bırakmıyor

İnşaat sektöründe Antalya'nın önde gelen firmalarından Teknikeller, büyük illerde bulunan bayileri ile Türkiye'nin yarısına inşaat malzemesi veriyor. İhracatta yapan Teknikeller Firma Grubu, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde inşaat malzemesi de satıy

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Teknikeller sektörde liderliği bırakmıyor

Antalya'nın tanınmış firmalarından Teknikeller, yeni yatırımları ile kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. 1986 yılında genç bir teknik eleman olarak yola koyulan Teknikeller Şirketler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Antalya'dan dünyaya açılan ender yatırımcılardan birisi. Kaba inşaatta perakende satışıyla yola çıkan Yılmaz, şimdi bu işi toptan yapıyor ve Türkiye'nin yarısına malzeme gönderiyor. Esnaflığı babasından öğrendiğini belirten Yılmaz, "Babam eski Toptancı Hal Kompleksi'nin doğu tarafında Diker Çarşısı'nda çelik konstrüksiyon üzerinde esnaflık yapıyordu. Ben de ara sıra atölyesine uğruyor çalışıyordum. Tabi o sıralarda teknik lisede okudum ve ardından yüksek öğrenimimi tamamladım. Hemen askerlik görevimi tamamladım ve kafamda kuracağım işimle ilgili çalışmalara başladım. 1986 yılında firmamı kurdum ve kaba inşaat malzemesi satmaya başladım" şeklinde konuştu.

 

SEKTÖRDE TOPTANCILIĞA BAŞLAMIŞ

Kaba inşaat malzemesi sonrası bu işin toptancısı olmayı düşündüğünü belirten Mustafa Yılmaz, 1991 yılı sonuna doğru şimdiki şirketinin kurulu bulunduğu araziyi satın aldığını ifade etti. İşi büyütmenin yoluna koyulduğunu belirten Yılmaz, "1991 sonrası şimdi bulunduğumuz araziye depolarımızı ve idare binamızı oturttuk. Göltaş ve Adana Çimento Fabrikalarının ana bayiliğini aldım. Bunun dışında birkaç tuğla ve demir fabrikalarından bayilik ekledik. Artık perakende satışı yapmayı bıraktık ve toptancılık yapmaya başladık. Bu işimizin yanında inşaat sektörüne girdik, konut ve ticari alanlar yapmaya başladık. Bu alanda hala işimizi sürdürmekteyiz. Yine şirketlerimiz farklı alanlarda da faaliyeti sürdürmektedir. İnşaat sektöründe Antalya merkez olmak üzere İstanbul ve İzmir'de iş yerlerimiz bulunuyor. Şunu diyebilirim ki, Türkiye'nin yarısına malzeme göndermekteyiz. Lojistik hizmetlerimiz için araçlarımız bulunuyor" dedi.

 

ANTALYA'DAN İNŞAAT İHRACATÇILIĞI YAPIYOR

Birkaç yıl öncesinde yurtdışına açıldıklarını da belirten Mustafa Yılmaz, "Antalya, İstanbul ve İzmir'den Bazı Afrika ülkeleri ile Ortadoğu ülkelerine de malzeme gönderiyoruz. Firmalarımızın önünü hep açık tuttuk. Hep kaliteli malzeme vermekten vazgeçmedik, hem de zamanında malzemeyi ulaştırdık. Firmamıza duyulan saygı ve güvene bağlı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) 16-17 yıldır kendi sektörümde meslek komitesi olarak meclis üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği yapıyorum. ATSO'nun yeni binasının yapılması noktasında katkılarda bulunmaya çalıştık. ATSO olarak sadece kendi sivil örgütümüze değil, tüm Antalya'ya hizmet verebilmek için elimizden geleni yaptık. Yine kendi meslek komiteme üye olan meslektaşlarımızın sorunlarına sahip çıktık ve çözüm üretmenin yollarını aradık. Bu çalışmalarımızdan dolayı meslek komitem 4 dönemdir teveccühü ile burada bulunmaktayım" dedi.

 

SOSYAL YÖNLERİ DE AĞIR BASIYOR

Birçok sivil toplum örgütleri ile iç içe olduğunu ve hiçbir zaman görevden kaçmadığını belirten Mustafa Yılmaz, "Topluma faydam olacak hiçbir görevden kaçmadım. Özellikle Antalya için yapılabilecek her taşın altına elimi sokmaya çalıştım. Antalya Genç İşadamları Derneği'nin (ANGİAD) üyesiydim, iki dönem başkanlığını yaptım. İsa Akdemir döneminde Kepezspor'un kuruluşunu gerçekleştirdik ve takımı başarılara taşıdık. Mütevazi bir aile yapısına sahibiz. Eşim ve çocuklarıma mümkün olduğunca zaman ayırmaya çalışıyorum. Eğitimlerini yakından takip ediyorum. Biri kız olmak üzere iki çocuğum var. Kızım Bilkent Üniversitesi iç mimarlık bölümünde okuyor. Yine oğlum TED Koleji'nin lise kısmında eğitimine devam ediyor. Vakit bulursam balık avlamaya giderim. Görmediğim yer kalmasın diye ülkemi karış karış gezdim. Yine yurtdışında merak ettiğim bir yer olursa orayı da görmek için çaba gösteririm. Tarımla da ilgim vardır. Kendi bahçelerimizi dolaşmaktan haz alan birisiyim. Her şeyden önemlisi çalışmayı çok severim" dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kürtaj kadınlara dayatılan pranga

Kürtaj kadınlara dayatılan pranga